Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. január 23.
Újra működik az OEP rendszere

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatja ügyfeleit, hogy a jogviszony-ellenőrzési rendszerben keletkezett hibát kijavította, így a mai naptól az ellenőrzés ismét zavartalanul működik.

Mint arról az OEP korábban értesítette a lakosságot és az egészségügyi szolgáltatókat, egy informatikai probléma miatt a betegek egy része téves információt kapott jogviszonyáról. Így azoknak is „piros lámpát” mutathatott a rendszer, akiknek jogviszonya rendezett.

A jogviszony adatok megbízhatóak. A továbbiakban az ellenőrzést az egészségügyi szolgáltatóknál a jogszabályi előírásoknak megfelelően kell végezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a január 22-től naptól kezdődően azok, akik az egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor jogviszonyuk rendezetlenségéről kapnak értesítést, az értesítésben foglaltaknak megfelelően kell eljárniuk, azaz haladéktalanul meg kell kezdeniük jogviszonyuk rendezését.

A szúrópróbaszerűen kiválasztott gyógyszertáraknál és más egészségügyi szolgáltatóknál az Országos Egészségbiztosítási Pénztár folyamatosan ellenőrzi a rendszer működésének zavartalanságát - áll az OEP közleményében.

Az informatikai hiba miatt a betegellátás kárt nem szenvedett, a biztosítottak adataiban sérülés nem keletkezett.  Az OEP köszöni a biztosítottak megértését és az egészségügyi szolgáltatók együttműködését.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél