Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. február 19.
Egyeztetés a Fidesz alelnökével

A „Mit kíván a magyar gyógyszerész?” című kamarai vándorgyűlést megelőző regionális értekezleten az egészségügy és a gyógyszerellátás helyzetét vitatták meg a kamara meghívását elfogadó vezetők és szakemberek.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a fidesz alelnöke és a kamara vezetői egyetértettek abban, hogy a gyógyszerellátásnak szabályozott piacként kell működnie, ahol a hatékonyságot kell erősíteni, és nem önmagában a versenyt. Helyzetbe kell hozni a gyógyszerészt a gyógyszertár működtetésében és a személyes közreműködését is biztosítani kell. Növelni kell a beteg-együttműködés mértékét, újra kell gondolni a patikai profilba tartozó termékek marketingjével és fogyasztásával kapcsolatos szabályozásokat is.

Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke – mint egészségügyi intézmények működtetéséért is felelős vezető -, kifejtette, hogy a kamara által megfogalmazott célkitűzésekkel egyetért, és a rendelkezésére álló lehetőséget felhasználva segítséget nyújt abban, hogy az egészség- és az önkormányzati politikában ezek az elvek érvényesíthetőek legyenek.

A megbeszélésen a kamara vezetőin kívül a régió egészségügyi és oktatási intézményeinek vezetői is részt vettek.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél