Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. május 15.
Három patikát támadtak meg egy órán belül Budapesten

Egy órán belül három patikát próbáltak meg kifosztani szombaton kora délután a fővárosban. Az első kísérlet nem volt sikeres, a másik két gyógyszertárból azonban a támadónak sikerült kisebb összeget zsákmányolnia. A rendőrség vizsgálja, hogy az esetek között van-e összefüggés. Először egy Erzsébet körúton lévő patikát támadott meg egy férfi, még dél körül. A támadó feltehetően fegyverrel fenyegette az alkalmazottakat, de nem sikerült pénzhez jutnia. Azt egyelőre nem tudni, miért hiúsult meg a terve.

Valamivel később egy Teréz körúti gyógyszertárat is hasonló módszerrel támadtak meg. A rabló itt egy kisebb összeget zsákmányolt, majd elmenekült. Végül délután 1 óra körül a Visegrádi utca egyik patikáját fosztották ki: a támadó itt is sikerrel járt, egy kisebb összeget szerzett.

A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a három bűncselekmény között - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Hétfőn már történ hasonló eset Budapesten, akkor is három patikát támadtak meg: először a Baross utcában, majd a IX. kerületi Ferenc körúton, végül pedig a Szent István körúton. Akkor is - csak úgy mint most - a támadó kétszer járt sikerrel.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél