Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. május 25.
Kormánypogram: Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet!

A 85 oldalas dokumentumnak az előszó mellett három nagy fejezete van: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a Nemzeti ügyek. Utóbbi öt témára oszlik: a gazdaság talpra állítására, a rendre, az egészségügy megmentésére, a szociális biztonság megteremtésére, valamint a demokratikus normák helyreállítására.

Orbán Viktor a programhoz írt előszavában hangsúlyozza: számára a XXI. században a modern kormányzás mottója úgy hangzik: a győztesnek nem igaza, hanem feladata van; "a győztestől nem azt várjuk, hogy bizonygassa az igazát, hanem azt, hogy tegye a dolgát, teljesítse a feladatát".

A kijelölt kormányfő szerint a magyar választók azt üzenték, hogy igaza a nemzeti egységnek van, a győztes feladata pedig az, hogy a nemzeti egységet és annak igazságát védje, képviselje, és legyőzzön minden olyan jelenséget, erőt és törekvést, amely a nemzeti egységgel szembefordul, azt veszélyezteti.

"Ez az üzenet határozza meg azt a programot, amelyet miniszterelnökként következetesen és megalkuvás nélkül meg akarok valósítani" - emeli ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a demokratikusan létrejött nemzeti egységnek természetes részét képezi a mindenkori ellenzék, "mégpedig ellenzékként - a kormányzó többségtől eltérő vélemények, szempontok megfogalmazójaként és szószólójaként".

A Fidesz elnöke hangsúlyozza: tisztában van az előttük álló feladat nagyságával és a vele járó felelősséggel, és azzal is, hogy neki és kormányának az ország háromharmadát, a magyar nemzet egészét kell képviselniük.

Orbán Viktor úgy látja, a magyarok gyökeres és alapvető változást akarnak az élet minden területén: nem pusztán módosításra, kiigazításra adtak felhatalmazást, hanem arra, hogy a nemzeti együttműködés erejével új politikai, gazdasági és társadalmi rendszert alkossanak, amely az élet minden területén új szabályokra épül.

A Kormányprogram itt olvasható:

Kormányprogram 2010.pdf

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél