Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. szeptember 16.
Amit csak az orvosok írhatnak fel - Dunaújvárosi Hírlap

Ember legyen a talpán, aki a gyógyszercégek ránk zúdított reklámkínálatából kiválasztja azt a vény nélkül kapható pirulát, kenőcsöt, kapszulát, esetleg egyéb más finomságot, amely a lehető legkevesebb mellékhatással átsegítheti ügyes-bajos megfázásán vagy netán ízületi fájdalmán. Szerdától az öngyógyítók az orvosságok egy részét csak vényre válthatják ki.

A cikkben megszólal egy helyi gyógyszerész is:

- Bár a reklámok befolyásolják az emberek döntését, a gyógyszerkiadók alapvető feladata, hogy egyfajta szolgáltatást nyújtsanak a betegeknek, odafigyelést, melynek nincs ára, mégis értéket képvisel - mondta el lapunk megkeresésére Nemesné Fehéri Anna, a Piaci Gyógyszertár tulajdonosa, és hozzátette: az orvosi utasításokat semmi sem helyettesíti. Akik azonban a most receptkötelessé vált szereket kedvelik, recept ide vagy oda, továbbra is használják majd őket.(...)

- Az egészségkártyára a munkáltató cafetéria formájá-ban egészségpénztári hozzájárulást fizethet, amit bármelyik gyógyszertárban elkölthetünk. Az azonban, hogy milyen gyógyszerek kerülnek a kártyával is megvásárolható körbe, az mindig a kormányrendelettől függ. Ez viszont elég sűrűn változik. Sajnos, mondja a gyógyszerész - a döntések mögött nem mindig fedezhetőek fel ésszerű szakmai megfontolások.

Tovább >>

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél