Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. október 27.
Horváth Tamás a törvényjavaslatról - MTV1 – Híradó

Mv.: - Nem, lesznek súlyponti kórházak, nem kell elszámolási számlát adni a betegeknek, és nehezebb lesz patikát alakítani. A többi között ezeket a módosításokat tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az egészségügyben. Az is a tervek között szerepel, hogy az egészségügyi dolgozóknak munkaszüneti nap lesz július 1-je, vagyis Semmelweis Ignác születésének napja.

R.: - Jövőre mindenhol megszüntetné a kormány ezt a fajta számlázást és a súlyponti kórház kategóriát is eltörölnék. Ezt 2007-ben a szabaddemokrata egészségügyi miniszter, Molnár Lajos vezette be. A szabály előírta a kórházaknak, hogy egyes osztályokon mennyi ágynak kell lennie, plusz pénz azonban nem járt vele.

(...)

Cserháti Péter helyettes államtitkár, Nemzeti Erőforrás Minisztérium: - Fogalmat szeretnénk eltörölni, hiszen soha meg nem határozott fogalom volt, amelyet nagyon összezavarta az ellátási szintek minőségét, azt, hogy melyik kórházban milyen ellátást kell végezni.

R.: - Pár hónapja nyílt ez a patika a pécsi vasútállomásnál. Ezután a gyógyszertár alapítást is szigorítanak. Előírnák például, hogy a patikát üzemeltető cégben a gyógyszerésznek kell többségi tulajdonban lennie. A Gyógyszerész Kamara elnöke szerint ezzel a minőség javulhat.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke: - Nemzeti érdekkörben kívánja tartani a gyógyszertárakat, ehhez az egyik eszköz a többségi gyógyszerész tulajdon, ami egyébként a gyógyszertárban a minőségnek és a biztonságnak is a garanciája.

R.: - Tervezik még, hogy a fiatal gyógyszerészeket hitelekkel segítik. Július 1-jét a Semmelweis-napot pedig munkaszüneti nappá teszik az egészségügyi dolgozóknak.

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél