Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. november 05.
Bölcs Judit és Korodi Karolina az ATV-ben

Mv.: - A Hálózati Gyógyszerészek Szövetsége szerint áremelkedéssel, a gyógyszerellátás színvonalának romlásával és a meglévő patikák bezárásával járhat, ha jövőre életbe lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítása. A szövetség felháborítónak tartja, hogy arra kötelezik őket adják el a saját tulajdonuk többségét. A törvénymódosítás szerint 2014-ig a patikák többségi tulajdonosa csak gyógyszerész lehet.

R.: - Zavartalan a gyógyszerek kiadása ebben a fővárosi patikában. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége szerint nem sokáig. Egy törvénytervezet szerint 2014-ig úgy kell átalakítani a gyógyszertárakat, hogy azok többségi tulajdonosa maga a vezető gyógyszerész legyen. A Magyar Gyógyszerész Kamara ezt már régóta sürgeti.

Koródi Karolina, elnök, Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége : - Részemről egy kényszereladás, a gyógyszerész részéről egy kényszer vásárlásról szól.

R.: - Koródi Karolina szerint a patikusoknak hitelt kell majd felvenni a résztulajdon megvásárlásához, ami közvetve emelheti az árakat.

Koródi Karolina, elnök, Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége: - Ha a törvényváltozás ilyen formában keresztülmegy a parlamenti szavazáson, akkor a gyógyszerek drágábbak lesznek, romlik a gyógyszerellátás és úgy gondoljuk, hogy a gyógyszerbiztonság is veszélyeztetve van.

Bölcs Judit, szakgyógyszerész: - Vissza kell fogni a gyógyszerfogyasztást.

R.: - Az egyik budapesti patika vezetője üdvözli a tervezett

újraszabályozást. Híradónknak korábban azt mondta, szerinte nem lesznek drágábbak a gyógyszerek és nem mennek csődbe a patikák.

Bölcs Judit, szakgyógyszerész: - Bízunk benne, hogy kedvező hitelkonstrukciókat biztosítanak azoknak a gyógyszerészeknek a számára, akik ezt igényelni fogják. A gyógyszertárak, a kis patikák vannak igen nehéz helyzetben, elsősorban a vidéki kis patikák, pontosan azért, mert nem bírták a versenyt ezekkel a multi cégekkel.

R.: - A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége szerint nem átgondolt a törvényjavaslat és, ha elfogadja a parlament, Alkotmánybírósághoz fordulnak.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél