Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. november 05.
Horváth Tamás és Korodi Karolina a Klubrádióban

Lehetetlen helyzetbe sodorják a gyógyszerészeket

A tulajdonhoz való jog csorbítása ellen tiltakozik a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége. Az új salátatörvény szerint a patikahálózat tulajdonosok csak négy gyógyszertárat tarthatnak fenn, ha további üzletük van, el kell adniuk. Korodi Karolina, elnök a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, hogy az új szabályozás a fiatal gyógyszerészek ellehetetlenítésével, a betegellátás színvonalának romlásával jár majd.

Kifogásolják azt is, hogy a gyógyszerészeket arra kötelezik, hogy megvegyék a patikákat. Mint mondta: attól, hogy 51 százalékos tulajdonrészük lesz, attól nem fognak jobb munkát végezni – fogalmazott a szövetség elnöke.

Horváth Tamás a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke közölte, azért lesz jó, hogy a patika működtetője gyógyszerész lesz és nem szakmán kívüli, mert korábban előfordultak olyan esetek, amikor a szakmán kívüli munkáltató szabályok áthágására utasította a gyógyszerészt. Példakánt említette, hogy rejtett kamerás felvételek vannak olyan esetekről, amikor vényköteles készítményt adtak ki recept nélkül.

Korodi Karolina azonban felhívta a figyelmet, hogy egyszer sem bizonyították be, hogy a szabályszegő patikák gyógyszerész kézben lévő vagy magánbefektetői kézben lévő gyógyszertárak voltak.

Korodi Karolina attól tart, hogy ha a gyógyszerészek nem tudják megvenni a patikát, felvételekbe sodorják őket vagy bezár az üzlet esetleg jönnek a zsebszerződések.

Horváth Tamás elismerte, hogy a privatizációnak korábban voltak anomáliái, reméli, hogy most majd olyan lesz a szabály, hogy erre ne legyen lehetőség.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél