Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. december 14.
Újabb forduló a kamarai törvény egyeztetésében

 

Újabb fordulóra került sor december 10-én a kamarai törvény egyeztetésének folyamatában. A megbeszélésen Gál András Levente KIM államtitkár, Szócska  Miklós NEFMI államtitkár, Páva Hanna NEFMI helyettes államtitkár, Éger István MOK-elnök, Kubányi Jolán, MESZK-alelnök és az MGYK képviseletében Horváth Tamás elnök vett részt .

Az MGYK elnöke jelezte, hogy a kamara elnöksége határozatban állást foglalt az egészségügyi kamarák újraszabályozásának vitatott pontjaiban és felkérte az állásfoglalás képviseletére.

A határozat az alábbiakat tartalmazza:

"A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége az egészségügyi szakmai kamarákról szóló törvénymódosítás során a szabályozás Magyar Gyógyszerészi Kamarára vonatkozó elemeihez kapcsolódóan

- nem tartja szükségesnek a tisztségviselők tiszteletdíjával kapcsolatos szabályozás törvényi garanciákkal való megerősítését, mert ez a kamarában eddig sem jelentett gondot,

- nem tartja szükségesnek a tisztségviselők munkajogi védelmének törvényi garanciákkal való megerősítését,

- kinyilvánítja, hogy a kötelező kamarai tagság hatályba lépésével párhuzamosan az egységes kamarai tagdíj bevezetését kezdeményezi a küldöttközgyűlésnél azzal, hogy az alkalmazottak, nyugdíjasok és jogfenntartók részére kedvezmény legyen megállapítható,

- tudomásul veszi, hogy a törvényességi felügyelet részeként a szaktárca tanácskozási joggal személyt delegálhat a kamara országos felügyelő bizottságába."

Az egyeztetésen az alábbi pontokban megegyezés született:

- A törvényben a kamarai tagok éves tagdíja a minimálbér havi összegének százalékában kerül meghatározásra.

- A kamarai tisztségviselők javadalmazása a kormánytisztviselőkre vonatkozó bértábla alapján lesz maximálva.

- A kamarák felügyelő bizottságaiban a NEFMI képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vesz részt.

- A kamarák tisztségviselőit a kamarával kapcsolatos tevékenységük kapcsán munkaidő-kedvezmény illeti meg, és a kamarai tevékenységükkel kapcsolatban nem érheti őket munkajogi hátrány.

Az egyeztetés eredményeként ismét remény van a kamarai törvény idei beterjesztésére, ami a gyógyszerészet elemi érdeke. Erre akkor van lehetőség, ha a törvénytervezet a december 15-i kormányülés elé kerül.

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél