Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. január 10.
Horváth Tamás a kamarai törvényről a 180 percben

"A Gyógyszerészkamara számára nagyon fontos, hogy a parlament előtt van a törvény" - ezt mondta Horváth Tamás, a testület elnöke, aki szerint a gyógyszerészi hivatás szakmai és etikai alapjait helyezi le a törvénytervezet. A kamara elnöke két technikai hibát talált. Horváth Tamás szerint nem derül ki, hogy jogfolytonos-e a szabályozás a korábbiakkal. A tervezet előírná, hogy maximum két ciklust tölthet be egy tisztségviselő, de nem tudni, hogy a szabály ezután indul vagy az előző éveket is figyelembe veszi. A másik probléma, hogy bár az eredeti tervezetben benne volt, a mostaniban nem találják azt a passzust, hogy a tagdíjakat az országos szervezetnek kell befizetni.

"Készséggel veszünk minden technikai jellegű javaslatot, ami esetleg az egyeztetések során nem tisztázódott még." - ezt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár mondta. Hozzátette: hajlandó módosítani a jogszabályt, ha az nem egyértelmű. Az államtitkár szerint két kérdésben nem sikerült megegyezni a kamarákkal, ott a tárca álláspontját rögzítették a tervezetben, így maximalizálták a tisztségviselők díjazását, az nem lehet több bruttó 750.000 forintnál.

Szócska Miklós: - A kormánytisztviselők díjazásához kötve kívántuk maximálni ezt a díjat. Igen sajnos ez volt az egyik vitatott kérdése az egyeztetésnek.

Az egyik kamara 2 millió forintos limitet húzott volna meg. - jegyezte meg az államtitkár.

A hangfelvétel elérhető a Kossuth Rádió honlapján, 8 óra 02 perctől kezdődően:

Tovább >>

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél