Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. július 20.
A kormányfő a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségével konzultál szombaton - mti.hu

Budapest, 2012. július 20., péntek (MTI) - Szombaton a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) vezetőségével folytatja konzultációsorozatát Orbán Viktor miniszterelnök - közölte a kormányfő sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Havasi Bertalan közleménye szerint a tárgyaláson áttekintik a 2010-ben a Fidesz és a MGYK között elkezdődött szakmai együttműködés eddigi eredményeit, valamint megbeszélést folytatnak a következő két év közös feladatairól.
    A miniszterelnök a napokban a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel folytat megbeszéléseket. 
    A konzultációsorozat első állomásaként hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel találkozott a kormányfő.
    Orbán Viktor kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével tárgyalt. A miniszterelnök egyebek mellett arról beszélt, hogy kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. Közölte, óriási nyomásra számít a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban, de végig fogja vinni, továbbá javasolta, hogy a bankrendszer fele legyen magyar kézben.
    Csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek az Új Széchenyi Terv eredményeit összegző tanácskozásán vett részt a miniszterelnök. Orbán Viktor itt egyebek mellett azt közölte: az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük. A kormányfő szerint nincs magyar fejlesztéspolitika, ha nem működik megfelelően az európai uniós pénzek lehívásának rendszere. A miniszterelnök megfogalmazása szerint ma kötélidegzet kell az EU-s pénzekre jelentkezéshez, a megörökölt rendszer ugyanis nagyon bonyolult, de ez nem adhat felmentést a kabinetnek. Hangsúlyozta azonban, hogy 2013-14-től a kormány létrehoz egy "az emberi elme számára felfogható módon működő új rendszert".
    Orbán Viktor csütörtökön konzultált a Nemzeti Fórum vezetőivel is, valamint szakmai megbeszélést folytatott  volt jegybankelnökökkel, Járai Zsigmonddal, Surányi Györggyel és Bod Péter Ákossal, valamint Csaba László közgazdásszal és Szász Károllyal, a PSZÁF elnökével.
    Pénteken a miniszterelnök közös nyilatkozatot írt alá Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnökével. Megállapították, hogy "a szövetségi szerződés pontjai beépítésre kerültek a kormányprogramba, az alaptörvénybe, és a javaslatok többsége megvalósult".

bzt \ blz

MTI 2012. július 20., péntek 17:44

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél