Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. június 14.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége 2012. június 14-én, a kamara székházában tartotta soron következő rendes ülését – mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (továbbiakban kamara) elnöksége június 14-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten. Az ülésen az elnökségi tagok határozatképes számban megjelentek, és a határozatképességet az ülés végéig fenntartották. Az ülést dr. Hankó Zoltán elnök vezette.

Meghívott vendégként az ülésen részt vett Dr. Paller Judit országos tisztifőorvos asszony és Dr. Cseh Ildikó országos tisztifőgyógyszerész asszony. Dr. Paller Judit tájékoztatott az OTH-n belül bekövetkezett változásokról, bemutatta az új országos tisztifőgyógyszerészt, és kérte a kamara és a tisztigyógyszerészi kar együttműködésének mélyítését. Az új országos tisztifőgyógyszerész ismertette az igazgatási feladatok végzésében tervezett változásokat, valamint a gyógyszertárak ellenőrzésével kapcsolatos célkitűzéseit. Fontosnak tartja az egységes eljárási rendet és a folyamatos konzultációt a partnerekkel. A kamara érdekelt az együttműködésben, melynek konkrét formáiról (pl. jogszabályalkotásban való részvétel, keret-megállapodás) a közeljövőben operatív egyeztetés kezdődik.

Dr. Hankó Zoltán elnök beszámolt az előző elnökségi ülés óta történt eseményekről, majd prof. Dr. Perjési Pál adott tájékoztatást az Oktatói Állandó Bizottság létrehozására irányuló előkészítő lépésekről. Dr. Horváth-Sziklai Attila beszámolt a Kórházi-klinikai szervezet megalakítására irányuló munkáról. Az elnökség önálló napirendi pontban, dr. Zalai Károly főtitkár előterjesztésében tárgyalt a 2012-es költségvetés részleteiről, dr. Kőhalmi Ákos előterjesztésében a kamarában elindított gyógyszertári forrásteremtő munkáról. Az elnökség foglalkozott a külföldön szerzett diplomák magyarországi alkalmazhatóságával, és rövid értékelést hallgatott meg a IX. Patika Nappal, és a XIV. Magyar Gyógyszerészi Napokkal kapcsolatos tapasztalatokat.

 

mgyk.hu


(szente)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél