Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. november 23.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége 2012. november 22-én, a kamara székházában tartotta soron következő rendes ülését – mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (továbbiakban Kamara) elnöksége november 22-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten. Az ülésen az elnökségi tagok határozatképes számban megjelentek és a határozatképességet az ülés végéig fenntartották. Az ülést dr. Hankó Zoltán elnök vezette.

Az elnök beszámolt az előző elnökségi ülés óta történt eseményekről, így többek között arról, hogy november elején meghívta az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságát egy kihelyezett ülésre a Kamarába, ahol mérleget vonnának az elmúlt évek munkájáról és vázolnák a teendőket is. Az Egészségügyért Felelős Államtitkársággal közös munka keretei között folyik egy okostelefonokon lekérdezhető mobilinformációs patikakereső rendszer kialakítása. Ülést tartott a megyei elnökök értekezlete, amelyen egyeztették a patikaalap és a szolgáltatási díj kérdéseit, a Kamara 2013-as költségvetés-tervezetét valamint az alapszabály-módosítási javaslatokat. Folyik az etikai audit előkészítése. Ismertette az egészségügyi salátatörvény-tervezet gyógyszerészetet érintő passzusait. Ezek közül kiemelte, hogy az expediálást végző gyógyszerész betekinthet majd a beteg elmúlt egy évének gyógyszerkiváltási adataiba, ha arra a generikus készítményválasztás vagy pl. magas interakciós kockázat miatt szükség van. Megjelenik a hamis gyógyszer definíciója; a gyógyszerhamisítás gyanúját a gyógyszerésznek jelentenie kell. Módosul a gyógyszertár definíciója és az internetes gyógyszerforgalmazással kapcsolatos változások is a gyógyszerbiztonságot célozzák: ezután csak az OTH weboldalán naprakészen nyilvántartott közforgalmú gyógyszertárak végezhetik majd ezt a szolgáltatást. Változik a gyógyszertárak áthelyezésének szabályozása és a heti 30 óránál rövidebb ideig nyitva tartó fiókgyógyszertáraknak nem lesz kötelező tájékoztató rendszer fenntartása.

Az elnökség döntött arról, hogy a Pharmacia Alapítvány kuratóriuma a továbbiakban 5 fővel működik, továbbá hogy a Gazdasági munkabizottság részleteiben áttekinti a patikaalappal kapcsolatos kérdéseket. Az elnökség a gyógyszertári szolgáltatások minőségének fejlesztéséért direct mailben keresi meg a gyógyszertárvezetőket és a Kommunikációs munkabizottság javaslatot tesz a szolgáltatási díj bevezetéséhez kapcsolódó külső és belső szakmai kommunikáció kialakítására. Az elnökség felhatalmazta az elnököt, hogy vegyen részt a gyártói és betegszervezetekkel, a nagykereskedőkkel és az orvoskamarával közös konferencián, és kijelölte az általa képviselendő kamarai álláspontot. Az elnökségi ülés a Köztestületi napok és a Küldöttközgyűlés előkészítésével is foglalkozott. 

 

mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél