Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. május 18.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége soron következő elnökségi ülését, 2012. május 17-én a kamara székházában tartotta - mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége május 17-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten, dr. Hankó Zoltán elnökletével. Az ülésen az elnökség tagjai mindvégig határozatképes létszámban voltak jelen.

Dr. Hankó Zoltán elnök tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak eseményeiről, valamint arról, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara küldöttközgyűlésének állásfoglalását (a link alatti cikkben az állásfoglalás teljes szövege olvasható - a szerk.) megküldték a leköszönt nemzeti erőforrás és az új emberi erőforrás miniszternek, valamint az egészségügyi államtitkárság részére. A tárgykörben, a kamara elnöksége egyhangú jóváhagyása alapján, felkéri az elnököt, hogy a parlamenti és a kormányzati politika minden szintjén folytassa a politikai és szakmapolitikai egyeztetéseket.

Az elnökségi ülésen Prof. Dr. Perjési Pál az MGYK Oktatási Állandó Bizottság újonnan megválasztott elnöke ismertette szándékait a bizottság tevékenységével kapcsolatban, az elnökség pedig felkérte az új bizottsági elnököt, hogy a bizottság megalakulásával és munkarendjével kapcsolatos előterjesztését a soron következő elnökségi ülésre terjessze be.

Ezután dr. Horváth-Sziklai Attila tájékoztatta a grémiumot az MGYK Alapszabály Módosításával kapcsolatos ügymenetről, valamint az MGYK Kórházi Szervezete felállításával kapcsolatos teendőkről, melyekben az országos hivatal jár el.

Az Etikai Kódex módosításáról is tájékoztatást adott az elnök és az elnökség felkérte dr. Pintér László etikai bizottsági elnököt, hogy kezdje meg az etikai audit bevezetéséhez szükséges előkészítő munkát.

A következőkben a Gazdasági munkabizottság által elkészített tájékoztatót ismertette dr. Sohajda Attila alelnök az új Munka törvénykönyvéről. Az elnökség az előterjesztést elfogadta és felhatalmazta az elnököt, hogy a tájékoztató véglegesítésére és a gyógyszerészeknek való megküldésére. A tájékoztató egyaránt hasznos lehet a munkavállaló és a munkáltató gyógyszerészek számára is.

Az MGYK Országos Elnöksége meghallgatta dr. Sándor Csaba alelnök és Fári István tájékoztatóját a IX. Országos Patikanappal (2012.június 6.) és a XIV. Magyar Gyógyszerész Napok (Székesfehérvár, 2012. június 8-10.) szervezéséről. A gyógyszerész napok szervezésének irányítását dr. Sándor Csaba alelnök végzi. A Patikanap országos megnyitójának és a hozzá kapcsolódó szimpóziumnak Békéscsabán az Isteni Gondviselés Gyógyszertára fog otthont adni. A beszámolókból kiderült, hogy legalább 9 megye tervez megyei rendezvényt a patikanap alkalmából.

 

mgyk.hu

(szente)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél