Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. február 22.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége 2012. február 22-én tartotta soron következő ülését – mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége február 22-én a kamara budapesti székházának tanácstermében tartotta soron következő ülését dr. Hankó Zoltán elnök vezetésével. Az elnökség tagjai mindvégig határozatképes létszámban voltak jelen.

Az elnökség soron kívüli napirendként foglalkozott a február 21-én megjelent kormányhatározat gyógyszertámogatást érintő részeivel és egyhangú határozattal döntött közlemény kiadásáról (www.mgyk.hu).

Az elnök és a tisztikar tagjai tájékoztatták az előző elnökségi ülés óta eltelt időszakban történtekről az elnökség tagjait. Az elnök külön is szólt a köztestületi napokhoz kapcsolódó kezdeményezésekről, az árrés-korrekció szorgalmazásáról, az OTH-val és a MÉKISZ-szel előkészített megállapodás-tervezetekről. Ismertette a honlapon szerda reggel publikált „Az iparkamarai regisztrációról” c. tájékoztató szövegét is. A kamara elnöke beszámolt arról is, hogy az alapszabály és az etikai kódex szövegét dr. Réthelyi Miklós miniszter a jogszabályi előírásoknak megfelelőnek minősítette, néhány pontosító javaslat elfogadását megfontolásra ajánlotta. Ezért az illetékes bizottságok a miniszteri felvetéseket megvitatják és ha szükséges, módosító javaslatokat készítenek.

Az elnökség elfogadta az elnök helyettesítési rendjéről szóló előterjesztést és a Gyógyszerészi Hírlap főszerkesztőjének beszámolóját a lapkészítési tervekről. Az elnökség a gazdasági, a szakmai és a kommunikációs munkabizottságok elnökeinek előterjesztésében megvitatta a generikus programmal és a kötelező hatóanyag-rendeléssel kapcsolatos kamarai feladatokról szóló javaslatokat. Ezek véglegesítésére jövő héten lesz lehetőség. Az elnökség felkérte a szakmai munkabizottságot, hogy a gyógyszertárak minőségügyi kézikönyvének dr. Mayer Klára által készített tervezetét elnökségi elfogadásra készítse elő, hogy a gyógyszertáraknak minél hamarabb kiküldhető legyen.

mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél