Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. március 23.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége soron következő elnökségi ülését, 2012. március 22-én a kamara székházában tartotta - mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége március 22-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten, dr. Hankó Zoltán elnökletével. Az ülésen az elnökség tagjai mindvégig határozatképes létszámban voltak jelen.
Dr. Hankó Zoltán elnök tájékoztatott az elmúlt időszak fontosabb eseményeiről. Így többek között beszámolt a minisztériummal folytatott árrés-tárgyalásról, a nagykereskedőknél és gyártóknál kezdeményezett, az április 1-i készletátértékelési veszteséget csökkentő lépésekről, az önkorrekcióval kapcsolatos szabályváltozásokkal összefüggő egyeztetésekről és a területi szervezetekkel folytatott szervezetépítő megbeszélések megkezdéséről. Beszámolt a generikus ösztönzővel és a nemzetközi szabadnéven történő rendelés bevezetésével kapcsolatos kamarai tájékoztató tevékenységről is. A változások gazdasági, szakmai és kommunikációs vonatkozásainak ismertetőjét a kamara megküldte a területi szervezeteknek és a társszervezeteknek, elhelyezte a honlapon, megjelentette a hírlevélben és megjelenteti a Gyógyszerészi Hírlapban is, hogy a tájékoztató minden gyógyszerészhez eljusson.

Az elnökség május 12-re hívta össze a Kamara idei első küldöttközgyűlését. Felkérte a Gazdasági munkabizottságot, hogy az új Munka törvénykönyve július 1-i hatályba lépését megelőzően megfelelő elemző és tájékoztató anyagokat készítsen a kamarai tagoknak. Meghallgatta a Szakmai munkabizottság beszámolóját a gyógyszertári minőségügyi kézikönyv előkészítéséről, valamint az etikai kollégium elnökét a gyógyszertári marketinggel kapcsolatos feltáró munkáról. Döntött a patikanap időpontjáról (június 6.) és az országos megnyitó helyszínéről (Békéscsaba), továbbá a Magyar Gyógyszerészi Napok megrendezéséről (Székesfehérvár), időpontjáról (június 8-9.) és témáiról. E szerint a Munka törvénykönyvének gyógyszerészi aspektusairól, a gyógyszertárak belső minőségügyi rendszeréről és a patikai betegkommunikációról lesznek előadások és fórumok a gyyógyszerésznapokon.

mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél