Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. március 30.
Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács ma délelőtt megtartotta első ülését - NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság - (Közlemény!)

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács ma délelőtt megtartotta első ülését, amelyen a megjelentek határoztak a testület működési- és ügyrendjének, továbbá 2012-re vonatkozó főbb feladatainak irányairól.

Mint ismeretes, a kormány tavaly év végén 1503/2011 (XII. 29.) határozatában döntött az Országos Gyógyszerterápiás Tanács (OGYTT) felállításáról.

A Tanács a nemzeti erőforrás miniszter véleményező, javaslattevő testületeként működik a jövőben. Legfontosabb feladata az egységes, országos kórházi gyógyszeralaplista kialakítása, folyamatos monitorozása, a gyógyszer közbeszerzések szakmai előkészítése, értékelése, a kórházi gyógyszerfelhasználás és beszerzés szakmai, valamint gazdaságossági szempontú elemzése.

Emellett az OGYTT feladata a hatékony, biztonságos és gazdaságos gyógyszerterápiás elvek érvényesítésével, valamint a járóbeteg-ellátás keretében támogatott gyógyszerek támogatásának felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatok kidolgozása is.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács elnökét és titkárát az egészségügyért felelős miniszter nevezte ki.

A Tanács elnöke dr. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, az ülések levezető elnöke dr. Beneda Attila az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke.

A Tanács titkári feladatait dr. Hankó Balázs a Semmelweis Egyetem egyetemi docense látja el.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanácsban az egészségügyi szakmai kollégium elnöke által meghatározott kollégiumi tagozatok (Aneszteziológia és intenzív terápia; Infektológia; Belgyógyászat endokrinológia, diabétesz és anyagcserebetegségek; Reumatológia; Tüdőgyógyászat; Transzfuziológia és hematológia; Onkológia és sugárterápia; Kardiológia; Neurológia; Pszichiátria és pszichoterápia; Háziorvostan; Csecsemő- és gyermekgyógyászat; Gyógyszerellátási gyógyszerészet; Kórházi klinikai gyógyszerészet) képviseltetik magukat.

 

NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél