Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. június 07.
Beszámoló a Nógrád megyei hírlapban a patikanapról - Nógrád Megyei Hirlap

Az Országos Patika Nap Nógrádi-megyei központi rendezvényét idén a balassagyarmati Szent György Gyógyszertárban tartották.

Tegnap került megrendezésre a IX. Országos Patika Nap melyben a gyógyszertárak ízelítőt adnak abból, hogy nem csak a gyógyszer kiadásban, hanem a betegségek megelőzésében, gyógyításában, a rejtet, de idővel veszélyesé váló betegségek kiszűrésében is szerepet tudnak vállalni.

E napon a rendezvényhez csatlakozott patikákban, így a megye idei központi helyszínén, a Szent György Gyógyszertárban is ingyenesen mértek vércukor-, koleszterin szintet, vérnyomást, s tanácsadásban részesültek az érdeklődők. Az idei év témája a metabolikus szindróma – amelyet 4 halálnak is neveznek – az elhízás, a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és vércukorszint külön-külön is komoly betegség, de együttesen igazi veszélyt jelentenek minden ember számára.

Ha valaki nem ellenőrzi ezen egészségügyi értékeit, már csak egy súlyos betegségből jön rá a sokszor visszafordíthatatlan kóros állapotra. A tegnapi napon mintegy 50 látogató vett részt e rendezvényen. A rendezvény másik fő témája a dohányzásról való leszokás. Ez az esemény valamilyen formában a megye összes gyógyszertárában megrendezésre került bizonyítandó: a gyógyszerészek készek többet tenni a betegségek elkerülésére, gyógyítására. A patikák az anyagi nehézségek ellenére is igyekeznek helytállni és a betegeik segítségére lenni továbbra is.

 

Nógrád Megyei Hírlap

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél