Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. november 07.
Egészségpénztár vezetők fóruma a novemberi Köztestületi Napokon – beszélgetés dr. Sándor Csaba alelnökkel – mgyk.hu

- Miért aktuális a téma, és mi az, amiben tájékozódni tud egy gyógyszerész, ha felkészülve érkezik a fórumra?

- A minden napi élet tapasztalatai azt mutatják, az egészségpénztárak egyre nagyobb szerepet játszanak a lakosság gyógyszerbeszerzéseiben. A jogszabályi változások után egyre több pénz marad a gyógyszerekre, hiszen az év eleji módosítások sok lehetőséget tiltottak meg a felhasználásra. Aki eljön, megtudhatja melyek azok a problémák, amelyeket közösen kell megoldanunk, melyek az együttműködés lehetséges útjai, miben segíthetnek a patikáknak a pénztárak, és melyek azok, amelyben segítséget várnak tőlünk. Mik azok az elképzelések, amelyek mentén a jövőben az egészségpénztárak alakítják majd tevékenységüket. 

- Melyik egészségpénztárakat szólítja meg a kamara?

- A fórumon a Stabilitás Pénztárszövetség, a Patika Egészségpénztár, az OTP Egészségpénztár, AXA Egészségpénztár vezetőjét, az általuk vezetett pénztárak elképzeléseit ismerhetjük meg. Vitaindítóra Lehoczky Lászlót kértem fel, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét.

- Lát lehetőséget arra, hogy a Köztestületi Napok valamiféle igénypontosítást vagy együttműködési előrelépést hozzon?

- A kollégák aktív részvételével feltérképezhetjük, melyek leginkább a gyógyszerészeket izgató problémák, mit várnak a Pénztáraktól az együttműködés során, hogyan lehet a kétoldalú kapcsolatot optimalizálni, miben segíthetnek a Pénztárak a patikáknak, a gyógyszerészek a Pénztáraknak. Egyetértés esetén, szeretnénk a kölcsönös igényeket egy együttműködési megállapodásban is rögzíteni.

- Megfogalmazna egy-két konkrét kérdést is?

- EDI-vel vagy nélküle? Mikor válik teljessé az elektronikus elszámolási rendszer? Hogyan tehetjük gyorsabbá a pénztárak kifizetéseit a patikáknak? Melyek azok a tervek, amelyekben a gyógyszerészek segíthetik az Egészségpénztárak elképzeléseit? Hogyan javítható a betegek együttműködése a terápia során, melyek a szereplők feladatai?

 

 

 

Köszönöm a beszélgetést!

 

(szente)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél