Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. március 02.
Egy délelőtt a Kamarai Székházban - mgyk.hu

 

A budapesti nyugdíjas klub tagjai februári programként az MGYK Székházának meglátogatását tervezték. A látogatás egyik apropója, hogy a kamara tavaly csatlakozott a „Kulturális Örökség Napja” c. programhoz, mely keretében olyan épületek is látogathatóak, amelyek máskor nem állnak nyitva a közönség előtt. A Kamara Hivatala természetesen nyitva áll a gyógyszerészek előtt, de sokan vannak, akik még nem jártak itt, hiszen jelenleg a legtöbb egyedi ügyet a tagok a megyei szervezeteknél intézik.

A budapesti kollégák nem kizárólag a kamara működésére, de magára az épületre is kíváncsiak voltak. A Dózsa György út 86. szám alatt álló épület a századfordulón villaként épült és mind a mai napig felfedezhetőek az egykori szalon, étkező, télikert nyomai és feltárulkoztak a szecesszió stílusjegyei is. A látogatók megcsodálhatták a gyönyörű ólomüvegablakot is, amely szakértők véleménye szerint Róth Miksa munkája.

Horváth-Sziklai Attila hivatalvezetővel körbe járva a székházban a vendégek bepillantást nyerhettek a Kamara napi rutin működésbe is. A látogatás során felelevenítésre kerültek az épület ismert történetei és vélt anekdotáit, a kamara megalakulása, a székház megvásárlásának körülményei és a kamara újkori történelme is.

Egy délelőtt a Kamarai Székházban - mgyk.hu

A séta után dr. Kárpáti György által készített Magyar Gyógyszerészek, Magyar Gyógyszerészet montázsfilm került vetítésre, ami után egy kellemes kávé és tízórai mellett volt lehetőség az aktuális szakmapolitikai helyez megvitatására.

A délelőtt végén a vendégkönyvbe az alábbi bejegyzés került :

„Köszönjük a Nyugdíjas Csoport nagyon barátságos és szeretetteljes fogadtatását. Élmény volt számunkra, hogy láthattuk a helyeket, ahol értünk folynak a „küzdelmek” és érezhettük is, hogy a szépkorúakat nem felejtik és szeretik           

                                                                                   MGYk Bp. Szervezete”

 

Köszönjük a látogatást!

 

Budapest, 2012.02.29.

 

Horváth-Sziklai Attila
hivatalvezető

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél