Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2013. október 24.
Felhívás gyógyszerészeknek - mgyk.hu

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!
Tisztelt Gyógyszerész Úr!

Tájékoztatjuk arról, hogy néhány nappal ezelőtt mindazon gyógyszertárak vezetőinek, amelyek esetében a gyógyszertárat működtető gazdasági társaságban – az OTH nyilvántartása szerint – a gyógyszerészek tulajdoni hányada nem felel meg a 2014. január 1.-től hatályos előírásnak (tehát a 25%-ot meghaladó tulajdoni hányadnak), az országos tiszti főgyógyszerész levelet küldött. A levélben az országos tiszti főgyógyszerész asszony tájékoztatott a jogszabályi előírásról, felhívta a figyelmet az előírásoknak figyelmen kívül hagyásának következményeire és tájékoztatott arról, hogy mindazok, akiknek szükségük van rá, a patikaalap keretei között létrehozott kedvezményes hitel- és tőkekonstrukciót hol és hogyan vehetik igénybe.

Az azóta eltelt napokban több jelzés érkezett a gyógyszerészektől, hogy a kedvezményes hitelkonstrukció kezdeményezésekor a hitelnyújtásra szerződött intézetek egy részében a munkatársak nem tudnak erről a lehetőségről, vagy nem ismerik a konstrukciót, és emiatt későbbi időpontot javasolnak az egyeztetés megkezdésére, illetve olyan elvárásokat fogalmaznak meg, amelyek nem állnak összhangban a jóváhagyott szabályzattal.

Ahhoz, hogy a patikaalap által biztosított lehetőséggel mindazok élhessenek, akik igénylik és megfelelnek a feltételeknek, szükséges, hogy az ilyen esetekről – az intézet megnevezésével és az időpont megjelölésével, valamint az elutasítás okát megadva – az érintett gyógyszerészek jelzéssel éljenek. Ezért a Semmelweis-terv végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és a Kamara elnöke kéri mindazokat a gyógyszerészeket, akiknek a hitelnyújtásra szerződött intézettel történt kapcsolatfelvétel a fentiek miatt eredménytelen volt, hogy panaszukat a hivatal@mgyk.hu e-mail címen dr. Horváth Zsolt miniszteri biztosnak címezve juttassák el annak érdekében, hogy a hitel felvételét gátló akadályokat elháríthassuk.

A szakmai szempontok érvényesülését biztosító jogszabályi kötelezettségek megvalósulásához nyújtott és nyújtandó segítő közreműködésüket köszönjük.

 

Budapest, 2013. október 22. 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Horváth Zsolt
miniszteri biztos,
országgyűlési képviselő
 

                       

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél