Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. március 27.
Gyógyszerek nyomott áron - vg.hu

Nemcsak tápszereket, de prosztatabetegségre és vércukorszint-szabályozásra szolgáló készítményeket is kivontak az év eleje óta a gyógyszergyártók Magyarországról a kényszerű árcsökkentés miatt.

Idézet a cikkből:

"A dolog itt a gyógyszerészek számára is kezd érdekessé válni: a patikus ugyanis az árrésbevétel miatt abban érdekelt, hogy drágább orvosságot vegyen a beteg, a kormányzat azonban az olcsó készítmények promotálásában kívánja érdekeltté tenni a gyógyszerészeket.
Az ösztönzőrendszerben az első háromnegyed évre 2,7 milliárd forintot kapnak a gyógyszertárak. Ez várhatóan csak részben pótolja majd a bevételkiesést – mondta lapunknak a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnöke. Hankó Zoltán arra a felvetésre is reagált, amely szerint az orvoslátogatók utáni gyógyszergyári befizetések drasztikus emelése, valamint a hatóanyag-alapú gyógyszerfelírás együttesen a gyógyszerészek felé tolja majd el a gyógyszeripari marketingtevékenységet. Az MGYK elnöke szerint reális ez a várakozás, de legfeljebb az arányok módosulásáról lehet szó, hiszen a gyógyszerek többségét még mindig az orvosok írják fel. Az, hogy a gyógyszercégek számára fontosabbak lesznek a patikusok, a gyógyszertárak számára mindenképpen előnyös lehet, ha az kedvezményekben nyilvánul meg."
 
Haiman Éva
 
A cikk a vg.hu oldalon olvasható!
2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél