Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. január 24.
Hamisítványok megjelenését eredményezheti a gyógyszerhiány - HENT hírlevél

Figyelmeztetést tett közzé az amerikai FDA, amely szerint a rákgyógyszerek piacán jelentkező átmeneti termékhiány a gyenge minőségű és hamis készítmények felbukkanását eredményezheti.

Óvatosságra intette azon egészségügyi szakembereket az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA), akik rákos betegeik kezelésére injekció formájában beadható gyógyszert írnak fel. Az egészségügyi hatóság szerint ezekből a termékekből ugyanis átmeneti készletcsökkenés tapasztalható, amely hiány azonban a gyenge minőségű, hamisított készítmények megjelenését eredményezheti – írja a SecuringPharma.
Az FDA felhívásában kéri az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a kezelések során kizárólag a hatóság által engedélyezett, az Egyesült Államokban működési engedéllyel rendelkező gyártótól vagy nagykereskedőtől származó gyógyszert használjanak.
A hivatal közlése szerint több olyan eset is történt, amelynek során nem engedélyezett, jelenleg korlátozottan kapható készítményt értékesítettek közvetlenül az amerikai kórházaknak. A nem jóváhagyott készítmények bizonytalan forrásuk, minőségük és összetételük okán azonban komoly veszélyt jelenthetnek a betegekre. Az FDA szerint különösen aggasztó, hogy ez az értékesítési gyakorlat olyan termékcsoportok esetében is előfordult, amelyekből nincsen készlethiány. 


2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél