Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. május 20.
Jótékonysági Patikakoncert Sopronban
Utolsó módosítás: 2019. január 16.

Jótékonysági Patikakoncert SopronbanKedves Kollégák!

Az Országos Patikanapon, június 6-án 18.30-kor a soproni Arany Kígyó Gyógyszertár kertjében immáron 15. alkalommal kerül megrendezésre a „Jótékonysági Patikakoncert” a Rotary Club Sopron-nal közös szervezésben. Ezen a borkóstolóval egybekötött koncerten ismét a 15 évvel ezelőtt a szárnyait bontogató, időközben a magyar és a nemzetközi  jazzművészet  elismert és kedvelt, rendkívüli tehetségükről tanúbizonyságot tett „Varga Gáborr Jazz Trió” ad koncertet.

A patikakoncert bevételét a soproni Patikamúzeum javára ajánljuk fel, konkrétan egy 1690-ben Bécsújhelyen nyomtatott a gyógyszerészi jogról  írott könyv restaurálására. Jótékonysági Patikakoncert SopronbanEzt a könyvet a koncert előtt a Soproni Múzeum igazgatója, dr.Tóth Imre személyesen fogja a helyszínen bemutatni.

Felhívjuk a gyógyszerész kollégák figyelmét arra, hogy ezen felül lehetőség nyílik a patikamúzeum egyéb tárgyainak felajánlott adományok formájában történő „örökbefogadására”, amelynek keretében egyéb múzeumi tárgyak is felújításra kerülhetnek. Az adományok összegéről a múzeum számlát állít ki, melyet a gyógyszertári vállalkozások az adóalapjuk terhére jóváírhatnak.

A nemes gesztusra különleges alkalmat kínál a „Nikolics centenárium”. Nikolics professzor az egyik alapítója volt a soproni Patikamúzeumnak. Az ebben az évben megrendezésre kerülő jubileumi rendezvény különleges alkalmat kínál  a kollégáknak egy nemes gesztus gyakorlására.

Kérem a kollégákat, hogy éljenek a lehetőséggel, őrizzük, mentsük meg emlékeinket! Fogadjanak örökbe tárgyakat, és jöjjenek el a Patikakoncertre!

Dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz


(Az örökbefogadási projekt keretében három festmény (Damján, Kozma, Gensel) kerete kaphatna felületi tisztítást, illetve a múzeum bejárata mellett álló, meglehetősen leromlott állapotú egészalakos női szobrot szeretnék restauráltatni.)

 

 

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA