Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2015. május 19.
Június 3-án Komáromban lesz a XII. Patikanap országos megnyitója -mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara a Patikanapot minden évben június első szerdáján rendezi. A Patikanap alkalmából minden évben egy hivatalos országos rendezvényre és a Kamara területi szervezetei által szervezett megyei rendezvényekre is sor kerül, továbbá sok gyógyszertár „nyílt napot” szervez és külön programmal készül a helyi vezetők és a lakosság bevonásával.

A Patikanapon indul útjára a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel kötött együttműködési megállapodásunk alapján a jövő évi patikanapig terjedő időszak patikai népegészségügyi programja

- a gyógyszertárak az allergia-ellenes küzdelemben és

- a racionális vitamin-, nyomelem és ásványi anyag használat

témakörben.

Idén az országos megnyitóra és rendezvényre Komáromban a Balzsam patikában (Komárom, Klapka Gy. u. 5,) június 3-án (szerdán) 10:00 órai kezdettel kerül sor. A patikanapot dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár nyitja meg, köszöntőt mond az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága képviseletében dr. Kovács József alelnök, dr. Török Krisztina a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója, prof. dr. Nékám Kristóf a Magyar Allergia Szövetség elnöke, dr. Molnár Attila Komárom polgármestere és dr. Hankó Zoltán  a Kamara elnöke.

A hivatalos megnyitót követően, 11:00 órai kezdettel a Jókai filmszínházban (Komárom, Táncsics M. u. 13.) nyílt orvos-gyógyszerész napot szervezünk a lakosság részére. A rendezvényt dr. Zombor Gábor államtitkár nyitja meg, majd a rövid köszöntők után a patikai népegészségügyi program indításáról (dr. Török Krisztina és Hankó Zoltán), valamint a programokról (prof. dr. Nékám Kristóf és dr. Horányi Tamás a MÉKISZ alelnöke), illetve a helyi egészségügyről hangzanak el előadások.

A Patikanapon reggeltől estig a komáromi Balzsam patikánál a „Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogram” keretén belül működő szűrőbusz áll a lakosság rendelkezésére.

A kamara területi szervezetei is szerveznek „megyei” megnyitókat, melyek helyszínéről és időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Budapest, 2015. május 19.

Dr. Hankó Zoltán

elnök, Magyar Gyógyszerészi Kamara

 

 

 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél