Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. január 27.
Kiskapukat keresnek a patikák - Békés megyei Hírlap

A patikai ajándékozás korlátozásának első visszhangjait is értékelték a Magyar Gyógyszerész Kamara tisztségviselői a napokban tartott értekezletükön. Dr. Melczer Mária Ágnes Békés megyei elnök szerint a szakma tartását adja vissza a változás.

" Az értekezleten milyen véleményekkel találkozott? "Vegyesekkel. Azok a kollégák, akik etikus modellben gondolkodnak, üdvözlik a változást. Akik azonban az üzletpolitikájukat az ajándékozási marketingre építették, nem értenek vele egyet. " Próbálják-e kijátszani a törvényt? " Kétségtelen, többen keresik a kiskapukat. Ismerek olyan kollégát, aki patikát és pékséget is működtet. Korábban a gyógyszertárban adott kupont bolti levásárlásra. Most fordítva teszi, a pékségben kapott bónt válthatják be az emberek a patikában. Bár az erkölcsi érzék azt súgja, ez nem való, a törvény ezt nem tiltja. " Ha ajándékozásban nem versenghetnek, versenyeznek majd az árakban.

" Ez csak elsőre tűnik kézenfekvőnek. A patikák átlagosan 13 százalékos árréssel dolgoznak, ennek rovására tudnának akciókat hirdetni.

Az elképzelhető, hogy a benzinkutak és az üzletláncok mellé integrált gyógyszertáraknak ebben nagyobb lesz a mozgástere, hiszen az egyéb tevékenységből ki tudják gazdálkodni az árengedményből származó veszteséget.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél