Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. február 02.
Konstruktivitás és őszinteség - mgyk.hu

Konstruktivitás és őszinteség - mgyk.hu

Dr. Melczer Mária Ágnest a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezete elnökét kérdeztük a Köztestületi Napok – 2012 konferenciára készülődve - mgyk.hu

- Milyen keretet, lehetőséget teremt a köztestületiség a gyógyszerészek és a gyógyszerészet ügyének?

- A köztestületiség egyszerű megközelítéssel számomra a felelősségteljes partnerséget jelenti a mindenkori államhatalmi, szakmai és gazdasági vezetéssel. Itt a minisztériumra, ÁNTSZ-re, OEP-re stb.-re gondolok, és hozzáteszem - ez különleges jogokat és kötelezettségeket jelent!

A jogok egyetértési, véleményezési és tanácskozási, javaslattételi jogokat foglalnak magukba, a kötelezettség, az szolgálat, mely a gyógyszerészek, a gyógyszerészi hivatás egésze irányába kell, hogy megnyilvánuljon - bizony-bizony észrevehető formában.


- Milyen új feladatai vannak egy megyei szervezetnek?

- A megyei szervezeteknek sok feladata van. Legfontosabb a fiatalok bevonása a kamarai életbe, hiszen több évig nem volt kötelező tagság, ezért kimaradt, ha nem is egy egész generáció, de nagyon sok gyógyszerész a „kamarai dolgokból”. És fontos a kapcsolatfelvétel és a kapcsolattartás a társszervezettekkel – az orvosi és a szakdolgozói kamarával. Az etikai bizottságok feladata kiemelt szerintem, és a tagok tájékoztatása szintén nagyon fontos.

És, itt most…, véleményem szerint a legfontosabbat mondanám!
AKTÍV és KONSTRUTÍV TAGSÁG NÉLKÜL NINCS KAMARA, NINCS ÉRDEKVÉDELEM és NINCS ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS. A legfontosabb ehhez, hogy minden gyógyszerész biztosítsa saját elérhetőségét a megyei szervezetek számára, minden változást haladéktalanul jelentsenek be a megyei hivataloknak, csak így biztosítható a folyamatos oda-vissza tájékoztatás és tájékozódás.


- Ismerjük a gyógyszerész hivatás legégetőbb kérdéseit?

- A hivatás legégetőbb kérdése a gyógyszertárak gazdasági, etikai, szakmai hátterének haladéktalan megerősítése, melyre a most megrendezésre kerülő KTN 2012 programja megadja az első lépések megtételét.
Párbeszédet folytathatunk az országos vezetőkkel - ÁNTSZ, Minisztérium, Parlament, OGYI Szakmai Kollégiumok, Egyetemek stb., melyre nagy várakozással tekintek, hogy a fentebb említett kihívásokra választ találjunk közösen.

A különböző szakterületeken dolgozó kollegák – közforgalom, kórház, oktatás, ipar, nagykereskedelem, szakmai vezetés és irányítás stb. – bízom benne, élénk érdeklődéssel fogják kísérni a három nap eseményeit.

 

- Ön hogyan látja, a KTN 2012 programja mire ad lehetőséget? A konferencián résztvevő gyógyszerészekre és a teljes közösségre gondolok.  Együttműködés, együttgondolkodás… – kikkel, milyen elvek mentén?

- Bármilyen eredmény eléréséhez folyamatos együttgondolkodásra és együttműködésre van szükség. Az eredmények elérésére kitartás és türelem kell, mire az elmúlt nehéz esztendők okozta hibák felszámolásra kerülhetnek.

Mindezekből remélem, kiviláglik, érdeklődéssel és várakozással tekintek az elkövetkező három nap elé, bízom benne, hogy sok résztvevője lesz a konferenciának.

 

Köszönöm a válaszokat!

Szeretettel készülök a találkozásra!

 

(szente)

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél