Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. március 24.
Közösek a feladatok – Elkezdődött a Vándorgyűlés

Közösek a feladatok – Elkezdődött a VándorgyűlésAz idei Vándorgyűlést az MGYK országos elnöksége a Komár-Esztergom Megyei Szervezettel közösen szervezte. Az összejövetel nyitó rendezvényén, március 23-án az a részvevők a tatai Kristály Imperial Hotelban találkozhattak a megye politikai, egészségpolitikai és hatósági vezetőivel.

 

Az összejövetel – amelynek fő célja ezúttal is a kapcsolatfelvétel, illetve a közös feladatok áttekintése volt – , dr. Schlégelné dr. Békefi Csilla, az MGYK Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elnökének üdvözlő szavaival vette kezdetét. A meghívott vendégek –

Michl József polgármester, Tata,

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott (Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal,

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke

Harsányiné dr. Patkó Enikő népegészségügyi főosztályvezető (Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal),

Dr. Csőkör Györgyné tiszti főgyógyszerész,

Dr. Fehér Béla, a MOK Komárom-Esztergom megyei elnöke és

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke –

köszöntése után dr. Schlégelné dr. Békefi Csilla átadta a szót Tata polgármesterének. Michl József személyes beszédében kitért a gyógyszerészekhez kötődő szoros kapcsolatára, hiszen mint mondta, édesapja is gyógyszerész volt, így ő maga gyógyszertárban nőtt fel. Felhívta a figyelmet a város szépségére, látnivalóira, majd örömének adott hangot, hogy Tata adhat otthont a Vándorgyűlésnek. Dr. Hankó Zoltán köszönetet mondott a város vezetőinek és az MGYK megyei szervezetének, hogy helyet adtak a rendezvények. Dr. Kancz Csaba a kormányzati feladatokról, elvárásokról adott tájékoztatást, míg Harsányiné dr. Patkó Enikő a megye egészségpolitikai helyzetébe engedett betekintést. Dr. Csőkör Györgyné a tiszti gyógyszerészi ellenőrzésekről, a szabálytalanságokról, a visszaélésekről részletesen tájékoztatott, ezt követően dr. Fehér Béla beszélt az orvosok és a gyógyszerészek előtt álló közös feladatokról. A továbbiakban az MGYK megyei elnök asszonya számolt be a vendéglátó megye gyógyszerellátásának főbb kérdéseiről. Ismertette a gyógyszertárak számát, kitért a fiók és ügyeletes gyógyszertárakra is, szólt a gyógyszerészek kormegoszlásáról is. Végezetül dr. Hankó Zoltán foglalta össze az elhangzottakat, hangsúlyozva, hogy a Kamara mindig is a „normakövetés normája” elvének betartása mellett állt és áll.

mgyk.gyh

Fotó: Dr. Nagy Vilmos 

Közösek a feladatok – Elkezdődött a VándorgyűlésKözösek a feladatok – Elkezdődött a Vándorgyűlés

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél