Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. november 19.
Köztestületi Napok a gyógyszerészi kamaránál - weborvos.hu

A patikaalap, a szolgáltatási díj, az új patikai szerződések is napirenden.

Köztestületi Napokra készül a Magyar Gyógyszerészi Kamara november 23-24-én, mert a késő őszi időpont ideális az összegzésre és a következő évi feladatokra való felkészüléshez, tájékoztatta lapunkat dr. Hankó Zoltán, a kamara elnöke.

A gyógyszerészetben paradigmaváltás folyik, ami egyaránt kiterjed a gyógyszerellátás struktúrájára, a gyógyszertárak finanszírozására, a gyógyszerészekkel és a gyógyszertárakkal szemben támasztott szakmai követelményekre, valamint az önkormányzatiság megteremtésére Hankó Zoltán szerint. A gyógyszerészek gyógyszertár-működtetési kompetenciáinak helyreállítása megtörtént, a szakmai kompetenciák és a gyógyszertári szolgáltatások fejlesztése folyamatosan zajlik. Ebben a munkában a kamara következetesen vesz részt, az alapszabályban meghatározott célkitűzések szerint.

Bár komoly eredményeket értek el az elnök szerint, azonban sok gyógyszertár továbbra is igen súlyos gazdasági örökséget cipel magával, és a bajokból való kilábalást nehezíti a Széll Kálmán Terv is. A gyógyszerészeken a kifáradás jelei is láthatók, hiszen a gyógyszerészetben két évtized alatt bekövetkezett három rendszerváltás mentálisan is megvisel mindenkit. Hankó Zoltán úgy véli, egy esetleges negyedik rendszerváltást már megroppantaná patikusokat, ennek kockázatát tehát mindenképpen el kell kerülniük.

Sándor Judit írásának folytatását a weborvoson érheti el!

 

A KÖZTESTÜLETI NAPOK programja
az animációra kattintva elérhető!

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél