Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. január 23.
Megszűntek a patikai akciók - Dehír

A gyógyszertár nem szatócsbolt, hanem a betegek ellátást szolgáló egészségügyi intézmény. Ezt mondja a kamara. Januártól tilos a támogatott gyógyszerek és segédeszközök eladásához ajándékot vagy bármilyen egyéb előnyt társítani. A gyógyszerészek üdvözlik a változást, hiszen így megszűnik az egyenlőtlen verseny, és a betegek sem a hűségpontért, hanem gyógyszerért járnak ezentúl patikába.

(...)

Bár a nyilatkozó beteg hiányolja a kedvezményeket, a gyógyszerész szerint indokolt az intézkedés:

- Ez a rendelkezés alapvetően oda helyezi vissza a gyógyszertárakat, ahová valók. Az egészségügyi közintézmény az egészségügyi alapellátás része. Ezt azért ne felejtsük el - hallhattuk Dr. Csejtei Mariannát, az Erzsébet Patika gyógyszertárvezetőjét.

A gyógyszerészi kamara üdvözli a változást. A patikák között ugyanis csökkenti a tisztességtelen verseny lehetőségét és helyreállítja az ellátás rendszerét.

- Egyrészt a nagy, tőkeerős gyógyszertárak tönkretettek több kis patikát, másrészt ezeket a marketingeszközöket használók több tízmillió forintos adósságállományt halmoztak fel. Tehát több ponton is szétzilálták a gyógyszerellátás rendszerét – magyarázza Dr. Újházi László, a Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei elnöke.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél