Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2016. november 20.
Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak

Milyen lesz? - Rajtad (is) múlik! címmel az idei Gyógyszerész Köztestületi Napok programjai között önálló szekciót kaptak a fiatalok péntek délután.

Az idei GYKTN programjai között önálló szekciót kaptak a fiatal gyógyszerészek. Az Integrációs Munkabizottság azért hívta össze a fórumot, hogy a megjelentekkel együtt közösen vegyék számba a fiatalokat leginkább érintő, a mindennapjaikat leginkább megnehezítő, megkeserítő problémákat, valamint hogy közösen gyűjtsék össze a további teendőket. Céljaik között szerepelt továbbá hogy megbeszéljék, megvitassák, milyen jövőkép volna ideális a gyógyszerészet és a gyógyszerészek számára.

Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak A fórum első felében bevezetőként dr. Gutay Tibor osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, amely keretében igyekezett összefoglalni és bemutatni a fórumot megelőzően beérkezett írásos véleményeket. Az összejövetelt megelőzően a Táltosképző tagjai elvégezték a Kamara környezetelemzését, amelyet az Integrációs Munkabizottság október 22-én megvitatott, majd az országos elnökség is megtárgyalt. Az összejövetel közvetlen előkészítéseként pedig a bizottság levélben kereste meg a területi szervezetek ifjúsági koordinátorait, hogy gyűjtsék össze a hozzájuk tartozó fiatalokat leginkább érintő, leginkább zavaró jelenségeket. Részletesen ismertetésre került még dr. Kacsala Péter levele is, amely számos igen hasznos és elgondolkodtató felvetést tartalmazott.

A fórum második felében a jelenlévők lehetőséget kaptak arra, hogy elmondhassák véleményüket, kifejthessék álláspontjukat a témával kapcsolatban. A beszélgetés moderálását dr. Fittler András vállalta.

Örömünkre szolgált, hogy a megszólalók között volt – a teljesség igénye nélkül – helyettesítő gyógyszerész, beosztottként dolgozó gyógyszerész, gyógyszertár vezető, egyetemi oktató, Csongrád, Vas, Veszprém, Fejér, Békés megyei, győri, debreceni, budapesti, fővárosi, kis(ebb)városi, falusi fiatal kolléga is. Sőt még a gyógyszerészhallgatók véleményét is megismerhettük a HUPSA (Magyar Gyógyszerész Hallgatók Egyesülete) alelnökének hozzászólásából!

Elég sok téma került terítékre: a gyógyszerészet presztízse, társadalmi megbecsültsége, munkahelyi leterheltség, helyettesítési gondok. De szóba került a szakmapolitikára, a patikán kívüli egészségnevelésre fordítható idő és az anyagi motiváció hiánya is, ahogy a saját vállalkozás indítása, a gyógyszertár vásárlás során felmerülő nehézségek, az egyetemen oktatott tárgyak egy részének megkérdőjelezhető hasznossága…, a pályakezdőként tapasztalt nehézségek a konfliktus kezelés és a kommunikáció terén és még számos megoldásra váró feladat. Csupa olyan kérdés, amelyek rendezése szükséges ahhoz, hogy a most fiatal, még pályájuk elején járó gyógyszerészek és a jövő gyógyszerészei jól tudják érezni magukat hivatásuk gyakorlása közben. Akkor maradhat egy hivatás vonzó, ha azok, akik űzik azt a hivatást, elégedettek a mindennapjaikkal és büszkék lehetnek nemcsak a hagyományaikra, hanem a jelenben végzett munkájukra is.

Az előzetesen megküldött vélemények és a fórumon elhangzó hozzászólások alapján az Integrációs Munkabizottság egy összegző dokumentum elkészítésére és annak az országos elnökség elé terjesztésére kért és kapott felhatalmazást a jelenlévőktől.

A jó hangulatú fórumot több mint két és fél órányi beszélgetés után zártuk le. (Nem a témákból fogytunk ki.)

Dr. Gutay Tibor
Fotó: Dr. Nagy Vilmos

 

Előadások és fórum az adózási és számviteli szabályváltozásokról

Az Integrációs Munkabizottság összejövetelével párhuzamosan tartották – immár hagyományosan Hozza vagy viszi a Mikulás címmel – az adózási és számviteli szabályváltozásokkal foglalkozó fórumot. Bagi Edina előadásában elsősorban a személyi jövedelemadóra, míg dr. Elmer Nándor – konkrét esetek ismertetésén keresztül – a tulajdonváltozás okozta tudnivalókra helyezte a hangsúlyt. De szót ejtett a könyvelő és a gyógyszertárvezető közti kapcsolat jelentőségéről és a patikai iratkezelésről is. Az előadások után lehetőség nyílt kérdések feltételére, ezt követően kötetlen beszélgetés alakult ki.

mgyk.hu


Képek az Integrációs Munkabizottság összejöveteléről

Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak Miénk a jövő! – Önálló szekció a fiataloknak


 

 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél