Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. szeptember 14.
Most az is nyitva, ami zárva - magyarhirlap.hu

Hétvége. Háromszáz sétaútvonal, temetői séták és különleges múzeumok meg egy gyógynövénykert

Immár hagyomány, hogy szeptember harmadik hétvégéjén kitárják kapuikat az érdeklődők előtt a máskor is nyitva tartó vagy esetleg ritkán, sőt egyáltalán nem látogatható középületek, magánházak a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat alkalmából. Most hétvégén, szombaton és vasárnap mintegy háromszáz magyarországi településen várják az érdeklődőket, Budapesten pedig több mint kétszáz épület tárja ki a kapuit.

A fővárosban az idén 203 épület lesz nyitva, 14 látogatható épületével és négy sétaútjával a XII. kerület a legkiemelkedőbb helyszín. A megtekinthető középületek sorában van a budai várban található De la Motte–Beer-palota, a Városháza és a Magyar Országos Levéltár épülete, valamint a Molnár C. Pál Műterem-Múzeum, az Országház, a Külügyminisztérium, a Központi Statisztikai Hivatal, a Dózsa György úti Magyar Gyógyszerészi Kamara épülete, a Mavir Zrt. vezérlőterme és gödi alállomása, az Állami Földtani Intézet, a Nefmi Rákospalotai Javítóintézete, az újpesti városháza, a Fővárosi Levéltár épülete, továbbá a most először megtekinthető, újonnan épült, XI. kerületi Fővárosi Művelődési Ház. Az oktatási épületek között pedig újdonság az ELTE Eötvös Kollégiuma a Ménesi úton, a Mexikói úti Mozgásjavító (amely Lajta Béla építész alkotása) és a Rendőrtiszti Főiskola.

A cikk a magyarhírlap.hu oldalon elérhető!

A Dózsa György úti Magyar Gyógyszerészi Kamara épületének speciális (KÖN - Ezer Magyar Ház - 2011.09.17-18.) nyitvatartásával kapcsolatban itt tájékozódhat!

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél