Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2016. november 20.
Pillanatképek a területi szervezetek munkájáról

Pillanatképek a területi szervezetek munkájárólAz idén már hagyományosnak nevezhető, hogy a területi elnökök beszámolói is szerepelnek a Gyógyszerész Köztestületi Napok programjában.

A Gyógyszerész Köztestületi Napok keretében péntek délután került sor a területi elnökök beszámolóira. A (21-ből megjelent) 18 területi szervezet által ismertetett érdekességek, speciális megoldások és tanulságos elgondolások idén is fontos részét képezték a rendezvénysorozatnak. Úgy tűnik, évről-évre egyre jobban értjük, hogy ez a napirend mire is szolgál. Amellett, hogy minden elnök „pillanatképet” készít megyéjéről, egyben megismerhetünk számos megoldást, ötletet, amelyek közül válogatva mindannyian gazdagíthatjuk saját megyénk működtetését. Ugyanakkor a területi szervezetek gazdasági helyzetének bemutatása, működésének megismerése hasznos információkkal szolgál.

Pillanatképek a területi szervezetek munkájárólA tapasztalat azt mutatja, hogy szinte minden elnök nagyon komolyan veszi a fiatalok integrációját és a nyugdíjasok felkarolását – rendezvények sora célozza meg e két gyógyszerészi réteget. Ugyanakkor azt is sokan elmondták, hogy a gyógyszerészeket továbbra is nehéz mozgósítani, ezért próbálnak minél vonzóbb ötletekkel (borvacsora, kolbásztöltő verseny, hegyi túrák, gyógyszerészfutás stb.) megszervezni egy-egy összejövetelt.

Vajon mit viszünk haza a péntek délutáni összejövetelből? Követendőnek tartom, hogy a pályakezdő gyógyszerészeket különös gonddal kezeljük. A Kamarába való belépés évében meghívásuk a megyei szervezet irodájába egy ismerkedésre, kölcsönös bemutatkozásra hosszú távon nagyon hasznos mindkét fél számára. A megyei almanach gondolata és a megyei díj alapítása (ami már számos megyében létezik) szintén átgondolandó a jövőre.

Dr. Brezanóczy Ferenc, elnök, TEÉ
Fotó: Dr. Nagy Vilmos


 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél