Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2017. november 28.
PRO HOMINE NOBILE

PRO HOMINE NOBILE

 

DR. BURGETTI LÁSZLÓ

A vértesacsai Kazay gyógyszertár működtetéséért, Kazay Endre emlékének ápolásáért,  a Gyógyszertári Központból  patikába került  több mint 200 darabos gyógyszerészeti gyűjtemény megőrzéséért és a Fekete Sas Patika Múzeumnak térítésmentes átadásáért.

 

 

 

 

PRO HOMINE NOBILE

 

DR. DÓCS JÁNOS

1957-ben szerzett diplomát Szegeden. Több gyógyszertárban is dolgozott, többek között Békés megye legnagyobb gyógyszertárát vezette 19 éven át.  Ezt követően a Békés megyei gyógyszertári központ igazgatója volt 1992-ig, innen vonult nyugdíjba, majd megnyitotta a város első magánpatikáját, amelyet jelenleg már fia vezet.

 

 

 

PRO HOMINE NOBILE

 

LAJOS FERENCNÉ DR. PERE HEDVIG ANNA

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1974-ben szerezte oklevelét. Közforgalmú és intézeti gyógyszertári gyakorlat után Vas megye szakfelügyeleti osztályára került. Az átalakulások után ezt a természetű munkáját, mint tiszti gyógyszerész folytatta. A Gyógyszerészet szaklap tudósítója volt évekig. 2004-ben  gyógyszerészhallgatók gyakorlataival kapcsolatos tevékenységét az egyetem a Semmelweis Egyetem Oktató Gyógyszerésze címmel jutalmazta. A Kamarában két cikluson keresztül ügyviteli titkárként tevékenykedett.

A Vas Megyei Gyógyszertári Központ Dr. Küttel Dezső vezetésével egy olyan említésre méltó, az ország harmadik legnagyobb szakkönytárának számító könyvtárát hozta létre. E kuratórium titkáraként 1992-2015-ig foglalkozott azzal, hogy az elődök megbecsüléseként, az általuk összegyűjtött könyvtárat rendszerezze, bővítse, digitális formában feldolgozza, és megőrizze.

 

PRO HOMINE NOBILE

 

LIPTÁKNÉ DR. CSEKEY ÉVA

Dr. Csekey Éva diplomáját 1974-ben szerezte. 1977-ben egyetemi doktorátust, majd jogi szakokleveles diplomát szerzett. Az Országos Gyógyszerészeti Intézetben dolgozott, majd egy ideig fővárosi tisztifőgyógyszerészként  és az OGYI-ban főigazgató-helyettesként.  2007 és 2011 között a Budapesti szervezet elnökségének tagja. Jelenleg az OGYÉI tanácsadója.

 

 

 

 

PRO HOMINE NOBILE

 

DR. PÁSZTOR GYÖRGY

Pásztor György 1923-ban született gyógyszerész családban. A Fasori gimnáziumban érettségizett,  itt kezdte jégkorongozói sport karrierjét.1943-ban már magyar bajnokságot nyert.1944 decemberében, Budapest ostromának közeledtével a Pázmány Péter egyetem orvos-gyógyszerész hallgatóit SAS behívóval, egyetemi tanulmányaik folytatására Németországba vezényelték, ahol a német parancsnokság a magyar egyetemistákat is a német hadsereg keretében akarta bevetni az utcai harcokba. A magyar követségen magas beosztásban dolgozó bátyja (szintén gyógyszerész) sikerült a közel ezer hallgatót és professzoraikat kimenteni és haza szállítani 1945 októberében. A Rákosi rezsim mint "nyugatra távozott,veszélyes személyt" internálta és 2 évi kényszermunka után, csak 1948-ban fejezhette be tanulmányait.

Pályáját a Kígyó utcai "Városi " patikában kezdte, mely nem államosítása után 1951-ben került  Szent István körúti, Marx téri patikába, ahol nyugdíjba vonulásáig vezető, oktató gyógyszerész és a XIII. kerületi tisztifőgyógyszerésze is volt. (8 gyógyszerészeti kitüntetéssel ia rendelkezik.)

Kiemelendő, hogy sport terén a legsikeresebb magyar gyógyszerész. Ötszörös magyar jégkorong bajnok, számos válogatottsággal. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek 1959 óta tagja, 23 éven át a Szövetség orvosi és doppingellenőrzési bizottságának vezetője. 11 hazai és nemzetközi sport kitüntetés birtokosa, pl. Magyar Népköztársaság kiváló sportolója, Sport érdemrend arany fokozat, MOB Olimpiai dij, Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Fair Play Életmű-dij.

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél