Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. július 15.
Szakgyógyszerész jelöltek is pályázhatnak ösztöndíjra - mgyk.hu

Ösztöndíj a szakorvosjelölteknek - NEFMI Egészségügyért Felelős államtitkárság (közlemény)

Nettó havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal kíván a szakorvos jelöltek jövedelmi helyzetén javítani az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.
Az erre vonatkozó előterjesztést a kormány múlt heti ülésén megtárgyalta és elfogadta. A pénzt pályázati úton ösztöndíj formájában kaphatják azok, akik vállalják, hogy a támogatás érdekében a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig fognak Magyarországon dolgozni, amennyi ideig a Szakorvosjelölt Támogatási Program által támogatásban részesülnek. A „Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíjára”, valamint a „Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíjára” lehet pályázatot benyújtani augusztustól. A pályázónak ugyanakkor kötelezettséget kell vállalnia, hogy a betegellátással összefüggésben hálapénzt nem fogad el.

A pályázati lehetőséget bemutató sajtótájékoztatón Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter rámutatott arra, hogy Magyarországon világhírű orvosképzés zajlik, amelyet szeretnének megújítani. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pedig azt hangsúlyozta, hogy az ösztöndíjprogram révén a szakorvos jelöltek is úgy érzik majd: érdemes itthon maradni és érdemes a jövőbe beruházni.

A támogatásnak ugyanis kettős célja van: a szakorvos jelölt anyagi körülményeinek javítása, valamint a szakorvos jelöltek itthon és pályán tartása. A rendelkezésre álló forrásból kb. 600 fő támogatható majd, előnyben részesülnek azok, akik a szakképzésüket az idei évben kezdik meg. Pályázhat az, aki általános orvosi diplomával rendelkezik és részt vesz a szakorvosi szakképzésben.

Ha a pályázó nem tartja be a szerződéses feltételeket, akkor a támogatási összeget és annak jegybanki kamatait vissza kell fizetnie.

A pályázati kiírás rövid időn belül az EEKH és a NEFMI honlapján is elérhető lesz. A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága felkéri továbbá a négy hazai orvosi kart, illetve a Magyar Rezidens Szövetséget, hogy a kiírást ők is tegyék közzé. A felhívás az Egészségügyi Közlöny következő számában is megjelenik.

2011. július 15.

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél