Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924, Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu  Hivatali kapu: MGYK
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. november 8.
Tájékoztató az OGYÉI főigazgatója és az MGYK elnöke közötti egyeztetésről

Dr. Szentiványi Mátyás az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Intézet (továbbiakban: OGYÉI) közelmúltban kinevezett új főigazgatója és dr. Hankó Zoltán a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke közötti személyes kapcsolatfelvételre november 7-én került sor az OGYÉI székházában. A megbeszélésen részt vett dr. Raffay Bálint OGYÉI főigazgató-helyettes és dr. El Koulali Zakariás megbízott országos tiszti főgyógyszerész is.

A megbeszélésen – az elmúlt időszakban a hatóság és a Kamara közötti kapcsolatot megnehezítő kérdések részletes tisztázását követően – sor került a közeljövő közös feladatainak a számba vételére is. Az OGYÉI főigazgatója és a Kamara elnöke is kinyilvánította, hogy elkötelezett az együttműködésben, melynek közös célja a normakövető magatartás elősegítése a gyógyszer- és betegbiztonság garantálására. Ennek érdekében az OGYÉI és a Kamara vezetői megállapodtak az együttműködés egyes területeiről, és a részletes programtervet az elkövetkező hetekben véglegesítik. Az OGYÉI vezetői elfogadták a Kamara elnökének meghívását a VIII. Gyógyszerész Köztestületi Napok rendezvényre, melyen dr. Szentiványi Mátyás főigazgató plenáris előadást tart és sor kerül a tiszti gyógyszerészi kar és a kamarai vezetők közötti hagyományos évenkénti egyeztetésre is.

A megbeszélésen szóba került egy, a gyógyszertárak körében az utóbbi napokban postai úton terjesztett, az OGYÉI-vel foglalkozó névtelen levél is. A kamarai elnök kifejtette, hogy az elmúlt években következetesen képviselt gyakorlat szerint a Kamara sem névtelen, sem fiktív feladók által jegyzett levelekkel és beadványokkal nem foglalkozik, és ezt javasolja a tagjainak is, mert tetteiért és megnyilvánulásaiért mindenkinek személyesen kell vállalni a felelősséget. Továbbá károsnak tart minden olyan akciót, amelynek nyilvánvaló célja a hatóságok és a hivatásgyakorlók közötti kapcsolatban a másik féllel szembeni bizalom rombolása. 

mgyk.gyh

2018 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA