Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. április 28.
Ulakcsai Zsófia Éva lett Az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

2011. április 16.-án első alkalommal rendezték meg „Az év gyógyszerészhallgatója” Gyógyszerészi Gondozási Versenyt. Az eseményt nagy lelkesedés övezte, 19 hallgató jelentkezett rá, az ország valamennyi képzőhelyéről.

A verseny során IV. és V. évfolyamos gyógyszerészhallgatóknak valós patikai szituációban kellett a hozzájuk forduló, betegeket játszó színészeket megfelelő tanácsokkal és gyógyszerekkel ellátniuk.

Ulakcsai Zsófia Éva lett Az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

A képen a zsűri tagjai és az első helyezett látható

 

A Zsűri tagjai

prof. Szökő Éva (elnök), prof. Botz Lajos, dr. Fodor Zsuzsa, dr. Lénárt Ágota, prof. Soós Gyöngyvér. Színészek: Bakonyi-Kiss Alexandra, Pál András

Eredmények

1. hely: Ulakcsai Zsófia Éva, Az Év Gyógyszerészhallgatója 2011 (Szeged, IV. évf.)

Ulakcsai Zsófia Éva lett Az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

A képen Ulakcsai Zsófia Éva látható


2. hely: Gál Ildikó (Szeged, IV. évf.)
3. hely: Borza Erzsébet (Pécs, IV. évf.)

Kommunikációs különdíj: Dunaszegi Janka (Pécs, IV. évf.)

Ulakcsai Zsófia Éva lett Az Év Gyógyszerészhallgatója - mgyk.hu

A képen a díjazottak láthatóak

A Versenynek a Magyar Gyógyszerészi Kamara (www.mgyk.hu) Dózsa György úti (Budapest VI.) székháza adott otthont. A videóra rögzített szituációk, a szervezők szándékai szerint, hamarosan megvágott, szerkesztett kommunikációs oktatóanyagként állnak majd a képzőhelyek és a továbbképzés szolgálatára.

A Verseny a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének (www.hupsa.hu) kezdeményezésére és szervezésével, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának (www.ib.mgyt.hu) közreműködésével a Gyógyszerészi Gondozásért Szakmai Bizottság (www.gyogygond.hu) szakmai koordinációjával valósult meg. A Rendezvény széleskörű szakmai összefogás révén jöhetett létre: a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (www.mgyt.hu), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (www.mgyk.hu), és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (www.magangyogyszereszek.hu) egyaránt a Verseny támogató partnerei voltak.

A megmérettetés a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatói Szövetség (IPSF) (www.ipsf.org) és a Nemzetközi Gyógyszerész Szövetség (FIP) (www.fip.org) irányelvei és tapasztalatai alapján, a számos országban megrendezett és nemzetközi fordulóval is rendelkező Patient Counselling Event (Betegtanácsadási esemény) mintájára első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél