A ?Harcolj a hamisítványok ellen? (?Fight the Fakes?) néven elindított kampányt megnyitóján az alapító cégek Genfben gy?ltek össze, hogy a gyógyszerhamisítás ellen szövetkezzenek. A kampányban részt vesznek egészségügyben dolgozó szakemberek, különböz? betegségekre szakosodott szervezetek, termékfejlesztéssel foglalkozó társulások, alapítványok, nemzetközi pénzügyi szervezetek és kutatásokat folytató gyógyszercégek is ? így szövetségre lép a Gyógyszergyártók és Társaik Nemzetközi Szövetsége (IFPMA), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyv Egyezménye (USP), az Orvosok Világszövetsége (WMA), a Szív Világszövetség (WHF), a Fondation Chirac, az AIDS-, TBC és Malária-ellenes Globális Alap, az Ápolók Nemzetközi Tanácsa, a Gyógyszerhamisítás Elleni Nemzetközi Kutatóintézet (IRACM), a Maláriagyógyszer Társaság (MMV), valamint az NCD szövetség.

A résztvev?k azáltal kívánják felhívni a figyelmet a hamisított gyógyszerek okozta közegészséget fenyeget? veszélyekre, hogy személyes történeteik megosztásával hangot adnak azok áldozatainak, így próbálva megóvni a köz egészségét.

A kampány elindítói különösen fontosnak tartják felhívni a figyelmet arra az egyre többször felmerül? veszélyre, hogy sok betegnek hamisított gyógyszert adnak úgy, hogy ?k eredetinek gondolják azokat, ez pedig további megbetegedésekhez vagy akár halálhoz is vezethet.  Ett?l az akciótól a közvélemény figyelmének felkeltését és összehangolt akciókat várnak a gyógyszerpiac valamennyi szerepl?jének bevonásával.

 

HENT hírlevél