Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. január 19.
Indul a „Válasszon okosan!” kampány

Kedves Gyógyszerész Nő!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös feladatának tekinti, hogy a gyors és hatékony betegellátás érdekében javítsa a betegek intézményválasztáshoz kapcsolódó tájékozottságát. Ezért közös programot indítottunk „Válasszon okosan!” címmel.

A program keretei között plakátokon és szórólapokon adunk tájékoztatást arról, hogy (1) milyen esetekben érdemes gyógyszertárba menni, (2) mikor célszerű a háziorvost felkeresni, (3) mely esetekben szükséges az orvosi ügyeletet és (4) mikor kell a sürgősségi ellátást igénybe venni. A edukációs kampánytól egyrészt azt várjuk, hogy betegeink egészségi problémáinak hatékony és gyors megoldását segítheti elő, másrészt csökkenhet az egészségügyi ellátórendszer nem adekvát igénybe vétele.

A „Válasszon okosan!” kampány előkészítése befejeződött: a plakátok és a szórólapok nyomdai sokszorosítása és szétosztásra való előkészítése megtörtént: a január 20-i héten az egészségügyi intézményrendszerbe a kiszállításuk elindul.

A gyógyszertárakba – a korábban már kialakult gyakorlatnak megfelelően – a Hungaropharma Zrt. és a Phoenix Pharma Zrt. juttatja el az egységcsomagokat. Minden gyógyszertárba – beleértve a fiókgyógyszertárakat is – egy-egy plakát és egy-egy szórólap-csomag kerül kiszállításra. A kórházakba, egyéb egészségügyi intézményekbe plakátok kiszállítására kerül sor.

Dr. Éger Istvánnal, a MOK elnökével közösen kérem a személyi jogos és gyógyszertárvezető gyógyszerész kolléganőket és kolléga urakat, hogy a plakátot az officinában jól látható helyre tegyék ki, a szórólapokat pedig elsősorban azoknak a betegeiknek adják át, ahol a családban élő személyek száma vagy egészségi állapotuk miatt ezek a leghatékonyabban segíthetik az edukációt.

Mindkét kamara vezetőinek nevében köszönve támogató együttműködésüket,

Budapest, 2019. január 19.

Tisztelettel:

Dr. Hankó Zoltán
elnök

A  plakát A2 méretben itt, a szórólap A5 méretben pedig itt található.

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél