Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. augusztus 31.
INFORMATIKAI KORSZAKVÁLTÁS AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATALBAN - antsz.hu

A XXI. század követelményeinek minden téren megfelelő informatikaiberuházás fejeződik be 2011. augusztus 31-én az Országos TisztifőorvosiHivatalban. Az EKOP-3.1.1-09-2009-0001 számú projekt keretében közel1,8 milliárd forint értékben újul meg az OTH, és ezen keresztül az ÁNTSZ,valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézetek számítástechnikaikörnyezete.

A 2009-ben kezdődött uniós informatikai beruházás számos változást hoz az ÁNTSZéletében. „Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat gyorsreagálásiképességet növelő komplex információs rendszerének fejlesztése a külsőszolgáltatások és a belső hatékonyság növelésének támogatására” címre hallgatóprojekt megvalósulásával egy új, felhasználóbarát, gyors reagálási képességűrendszer jön létre. Mindez azt is jelenti, hogy a rendszer által hazánk polgárainakközegészségügyi és járványügyi biztonsága erősödik, valamint a szakmai munkán túla lakosság számára is egyszerűsödik az ügyintézés. A térinformatikai alkalmazásnakköszönhetően az internetező térképi megjelenítéssel követheti többek között a hazaijárványügyi helyzet alakulását, kaphat képet a pollenhelyzetről.
Az „Alapinfrastruktúra biztosítása” alprojektben beszerzett eszközök révén megújult aközponti szerver infrastruktúrája, kialakítása került a virtualizált környezet,munkaállomásokat és hardvereszközöket vásárolt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.A „Szakrendszeri alkalmazások kifejlesztése” alprojekt keretén belül valósultak azok arendszerek, amelyek a különböző szakintézetek mindennapi munkáját könnyítik meg.Többek között kifejlesztésre került a Járványügyi Rendszer, a Kémiai BiztonságiInformációs Rendszer, a Sugáregészségügyi Felügyeleti Rendszer, az AkkreditáltÜgyiratkezelő és Munkafolyamat támogató Rendszer.
A „Kiegészítő alkalmazások kifejlesztése” alprojekt többek között a térinformatikaitámogatás életre hívásáról, valamint a sürgősségi támogató rendszer kialakításárólszól, mely az „Egészségügyi Szolgáltatók Nyilvántartásával (eGen)” együttműködveinformációt biztosít az adott körzetben engedélyezett, rendelkezésre álló egészségügyiszolgáltatásokról, ezzel is meggyorsítva a beteg szakértő kezekbe jutását.
Az Európai Unió támogatásának köszönhetően a projekt megvalósulásával az ÁNTSZEurópa informatikai élvonalába került.

ÁNTSZ EKOP Projektiroda
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél