Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2020. augusztus 14.
Ismertető a PTE GYTK Ipari Szakgyógyszerészet Szakirány indításáról - PTE GYTK

A PTE Szakgyógyszerész képzésének ipari szakgyógyszerészet szakirányon belül, jelenleg hatályos akkreditációja (határozat száma: ÁEEK/4926­4/2019) az alábbi szakképesítések megszerzésére irányuló képzés meghirdetésére ad lehetőséget:

Gyógyszertechnológia
Gyógyszerellenőrzés
Minőségbiztosítás

A 2020. szeptemberében induló képzésre költségtérítéses képzés esetén a jelentkezés folyamatos, mindazonáltal annak érdekében, hogy a Jelölt a képzését szeptember hónapban megkezdhesse javasolt augusztus 15-ig benyújtani a jelentkezést. A képzés első 12 hónapjának (az ún. törzsképzésnek) az oktatási programja mindhárom szakképesítés megszerzésére irányuló tanulmányok esetén egységes. A program oktatói egyetemi oktatók és gyógyszeriparban dolgozó szakemberek. A 24 hónapos szakgyakorlatos képzés tematikái a megfelelő szakképesítés szakmai követelményeihez illeszkedik. Az elméleti képzés mellett kötelező a folyamatos szakmai gyakorlat, ami akkreditát egyetemi intézetben, illetve gyári munkahelyen tölthető el.

A törzsképzés, valamint a szakgyakorlati képzés első éve vizsgával, a szakgyakorlati képzés második éve szakdolgozat megírásával és leadásával zárul. A képzés sikeres befejezését követően a Jelölt abszolutóriumot kap, ami előfeltétele a szakgyógyszerészi vizsgának.

A szakképzés során megszerzett tudás birtokában a végzett szakgyógyszerészek sikerrel helyezkedhetnek el, illetve eredményesebb munkát végezhetnek a gyógyszeripar, illetve a gyógyszeriparral rokon (pl. élelmiszeripar, kozmetikai ipar) területeken. A minőségbiztosítási szakismeretek elengedhetetlenül szükségesek minden gyógyszeripari, biotechnológiai, stb. önálló kisvállalkozás indításához. A gyógyszerellenőrzési szakismeretek mind a klinikai, mind az ipari gyógyszerészet számos területén biztosítanak hasznos, átlagon felüli tudást. Ugyanez mondható el a gyógyszertechnológiai szakismeret kapcsán is.

 

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél