Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. november 25.
Kitüntetéseket és díjakat adtak át az MGYK szakmai napján

Az MGYK november 24-i, a budapesti Benczúr Hotelben tartott szakmai napja keretében köszöntötték mindazokat, akik megérdemelt kitüntetéséről és díjazásáról a kamarai testületek döntöttek. Ezúton is gratulálunk!

A kamarai kitüntetéseket dr. Hankó Zoltán, az MGYK elnöke adta át.

A Kamara Aranyérme

A Kamara Aranyérme kitüntetés a magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenység, példaértékű aktivitású életmű elismeréseként adományozható.

Dr. Hetényi László

Diplomáját 1975-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1980-ban gyógyszertechnológiából szakvizsgázott, majd 1987-től a Semmelweis Egyetem oktatója. 1987-1990 között a Reanal Laborvegyszergyár termék menedzsere, 1990-1995 között a Pharmafontana Gyógyszerészeti Rt. kereskedelmi igazgatója, majd privatizációs biztosa volt. 1996-1998 között az OEP Gyógyszerügyi főosztály helyettes vezetőjeként, 1998-tól pedig a Humantrade Gyógyszerkereskedelmi Kft. igazgatójaként, majd a jogutód Teva Magyarország Zrt. minőségbiztosítási igazgatójaként dolgozott nyugdíjba meneteléig.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara alapító tagja. Az 1989-es alakuló ülésen az országos elnökség titkárává, majd a megalakuló budapesti szervezet elnökévé és országos küldötté választották. 2002-2006 között az MGYK Budapesti Szervezete alelnökeként tevékenykedett. 2006-tól a 2023-as tisztújításig volt a szervezet elnöke.

A Kamara megalakulástól napjainkig fáradhatatlanul a szakma érdekképviseletében dolgozott. Közösségi munkájában elévülhetetlen érdemei vannak. Sok éves munkáját köszönjük meg az  MGYK Aranyérme kitüntetésével.

 

Pro Praxis Pharmaciae

A díj a pályakezdő gyógyszerészek hivatás iránti elkötelezettségének, szakmai fejlődésének és eredményes gyakorlati tevékenységének elismerésére adományozható.

Dr. Csapó Konrád

Gyógyszerészi diplomáját 2016-ban a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerezte, majd 2020-ban Gyógyszertár üzemeltetés, vezetés szakvizsgát tett. A diploma megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban kezdett el dolgozni, és teszi ezt a mai napig. Egészségügyi dolgozóként felismerte, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a lakosság megfelelő tájékoztatására, ezzel is elősegítve az emberek megfelelő és biztonságos gyógyszerhasználatát. A lakosság egészségtudatosságának fejlesztésére és a gyógyszerellátás területén dolgozó szakemberek támogatásának céljából többedmagával egyesületet alapított. 2020-tól aktívan résztvesz a gyógyszertári asszisztensek és szakasszisztensek oktatásában, vizsgáztatásában.

2019-től az MGYK Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete elnökségi tagja, majd 2021-től elnöke. 2022-től tagja az MGYK Jogi Munkabizottságának.

Dr. Joó Kristóf

Gyógyszerész családban született, édesanyja, anyai ágon a nagymamája és a dédapja is gyógyszerészként dolgozott, így már korán, gyermekként belecsöppent a patika világába. Már az egyetem alatt is aktívan közreműködött a családi gyógyszertár munkájában, az egyetem elvégzése óta is ott gyakorolja hívatását.

A hagyományok tiszteletét szüleitől tanulta. Megismerkedése Dr. Burgetti Lászlóval egy hosszú együttműködés kezdete volt, tőle vette át a Kazay Alapítvány gondozását, aminek jelenleg ő az elnöke. Minden évben megemlékeznek a kiváló gyógyszerészről.

Az MGYK Pest Vármegyei Szervezete országos küldöttje, a szervezet etikai bizottságának tagja.

A gyógyszerészet elképzelhetetlen számára gyakorlat nélkül. Kiváló kapcsolatot ápol mind a betegekkel, mind a szakemberekkel. A betegek szívesen kérdezik egy-egy gyógyszer hatásmechanizmusáról, amiről közérthetően tud magyarázni. Munkavégzésével, önzetlenségével, egyenes jellemével példa lehet a fiatalok számára.

 

Pro Homine Nobile Pharmaciae

A magyar gyógyszerészetért kifejtett kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenység elismerésére adományozható.

Dr. Somogyi Orsolya

Az egyik családi közforgalmú patikájukban, a rácalmási Patika 52 gyógyszertárban dolgozik alkalmazott szakgyógyszerészként, illetve az ehhez tartozó, Kulcs községben található fiókgyógyszertárukban. Már tíz éve igyekszik a betegek szolgálatára állni a patikában, és emellett segíteni a szüleinek.

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerezte gyógyszerészi diplomáját 2013-ban. Doktori disszertációját 2017-ben védte meg, majd ugyanebben kapott Gyógyszertár üzemeltetés, vezetés szakképesítést. Gyógyszertári munkája mellett a Semmelweis Egyetemen az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet adjunktusa.

A jelenleg ciklusban a Magyar Gyógyszerészi Kamara országos elnökségének tagja volt, kezdeményezésére jött létre az MGYK Ifjúsági Állandó Bizottsága.

A Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen három alkalommal vett részt versenyzőként, 2016-ban és 2017-ben két alkalommal is a harmadik helyen végzett

Az egyetemi és gyógyszertári feladatai mellett jelenleg „A közvetlen lakossági gyógyszerellátás részeként gyógyszertárakban végzett gyógyszerbiztonsági ellenőrzésről, vis major expediálásról” című szakmai irányelv megújításán dolgozik társszerzőként. Ehhez kapcsolható szakmai közéleti tevékenysége is, amely során a gyógyszerészi módszertani alapok megújításán, társadalmasításán dolgozik országos programok, kampányok keretében, illetve ezek koordinálásával (Gyógyszereim 5xM program, SZEBB-program).

Tüskéné dr. Révész Emese

1991-ben szerezte meg gyógyszerészi oklevelét a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen és még ebben az évben a Pest Megyei Gyógyszertári Központ munkatársa lett. Első munkahelye a szigetszentmiklósi közforgalmú gyógyszertárban volt. 1993-tól a budapesti Práter Patika gyógyszertárban lett vezető helyettes. 1996-tól a Klinikák Gyógyszertár vezetője és személyi jogos gyógyszerésze. Ebben az évben az országban elsőként, mint magángyógyszertárban dolgozó gyógyszerész részt vett a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen, ahol dicséretben és külön díjazásban részesült. 1995-ben tett szakvizsgát és 1996-tól személyi jogos gyógyszerész.

Az MGYK Budapesti Szervezete Etikai Bizottságának munkájába is bekapcsolódott, kezdetben mint tag, a mostani ciklusban pedig mint elnök. A Bizottság rendkívül nehéz feladatát elnöki irányítása alatt az elmúlt évek járvánnyal sújtott időszakában is pontosan és a gyógyszerészi értékek megőrzése mellet végzi.

Kiemelkedő oktató munkát végez. Eddigi pályafutása alatt több mint ötven hallgatót fogadott nyári vagy államvizsga előtti gyakorlatra, az Erasmus program során 13 külföldi gyógyszerészhallgatónak mutatta meg a magyar gyógyszerészet szépségét. Gyógyszertárában rendszeresen tanulnak nemcsak magyar, hanem a világ különböző pontjáról származó hallgatók, akik Magyarországon az angol nyelvű képzésben vesznek részt.

Vidáné dr. Puszta Ildikó

Diplomáját 2008. júniusában szerezte, harmadik diplomaként. Azon emberek közé tartozik, akik eredetileg nem patikában képzelték el az életüket, két diplomával és családdal a háta mögött mégis felvételizett a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára, miután addigra édesanyja már „megfertőzte” a szakma szeretetével.

A családi vállalkozásban a munkát 2010-ben kezdte meg, miután államvizsga előtt megszületett a harmadik gyermeke. Kezdetben édesanyja mellett beosztott gyógyszerészként dolgozott, akitől 2016-ban vette át a budaörsi Szivárvány Gyógyszertár vezetését és a herceghalmi fiókgyógyszertár működtetését.

Az MGYK-nak 2008 óta tagja. A 2019-2023 közötti kamarai ciklusban a Pest megyei szervezet szervezési alelnöke. Az ő nevéhez kötődik a megyei szervezet által létrehozott ingyenes online szakmai továbbképzések sorozata, amelyek megszervezésével a négy év alatt közel ezer Pest megyei kollégának adott át hasznos szakmai információkat.

Kiss Józsefné

1944-ben született Békéscsabán, iskolai tanulmányait is itt végezte. Érettségi után, 1963-ban a Békés Megyei Tanács Gyógyszertári Központjában, a megye legnagyobb gyógyszertárában, a 14/1-es, ma Sas Gyógyszertárban gyógyszertári asszisztens jelöltként kezdett dolgozni, majd 1965-től asszisztensként. Érdeklődése a szakma iránt lehetőséget adott arra, hogy megismerje a gyógyszerraktárban a galenusi és az analitikai laborban folyó munkát, közben drogista mestervizsgát tett, majd a gyógyszergazdálkodói szakasszisztensi képesítést is megszerezte. 1980-1990 között a megyei központi gyógyszerraktár munkáját irányította.                                                          

Ebben az időszakban volt a megyei asszisztens szakcsoport elnöke, és résztvett az országos szakcsoport munkájában. Szervezője és résztvevője volt a megyei asszisztens vetélkedőknek, két asszisztensi pályamunkát is készített.  A gyógyszertári központok privatizációját követően, nyugdíjasként a Hungaropharma Zrt. békéscsabai telephelyén folytatta a munkát 1998-2009 között a számlázási csoportban, majd a gyógyszerkiszállításban.  2013-tól a MGYK Békés Vármegyei Szervezete titkárságvezetői feladatát látja el.

Munkájában rendkívüli teljesítményt nyújt, pontos, precíz irodai munkát végez. A hét minden napján reggeltől estig, folyamatosan készen áll a kamarai tagok problémáinak intézésére. Mindig jó kedélyű, tettre kész, örömmel és odaadással végzi munkáját.

 

Tantus Amor Operis Pharmaciae

Az elismerés a gyógyszerészi pálya szeretetéért, kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként, példamutató életműért adományozható. Évente öt fő nyerheti el, nyugállományba vonuláskor, 60. születésnapon és/vagy az azt követő öt évenkénti születésnapok alkalmából.

Borotsekné dr. Egri Ágnes

Gyógyszerészdiplomáját 1971-ben szerezte, majd a Pest Megyei Gyógyszertári Központ budakeszi gyógyszertárában kezdett el dolgozni. Kezdő gyógyszerészként neves oktató gyógyszerészek mellett tanulhatta a szakmát, mint dr. Dudits István és dr. Kempler Kurt gyógyszerész urak.

1983-ban szakfelügyelői vizsgát tett és a Pest Megyei Gyógyszertári Központban folytatta pályafutását szakfelügyelő gyógyszerészként.

 

A közel tízéves Pest megyei szakfelügyelői munka számos baráti és szakmai kapcsolat kialakítására adott lehetőséget és számos elismerést hozott számára. Ez idő alatt oktatóként részt vett a ceglédi és a soproni egészségügyi szakiskolák gyógyszertári asszisztens és szakasszisztens képzésében.

Ifj. dr. Dócs János

1988-ban végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Gyógyszerész családból származik. Pályáját Békés Vármegyében, a Békés Megyei Tanács Gyógyszertári Központjában kezdte, előbb mint beosztott gyógyszerész, majd gyógyszertár vezető Dobozon.

1992-ben, miután magángyógyszertárakat lehetett nyitni, családi vállalkozásban megnyitotta magángyógyszertárát Kígyó Patika néven, amelyet azóta is magas színvonalon, etikus szemlélettel, a hagyományokat és az új kihívásokat figyelembe véve üzemelteti.

A Kamara életében aktív szerepet játszott, a Békés vármegyei szervezet elnökségi tagja, megyei és országos küldött immár 20 éve. Kamarai munkáját odaadással, figyelemmel és józan megítéléssel végzi, rávilágít a hibákra, de mindig van megoldása is a felmerült kérdésekre.

Ernyei Györgyné dr. Laczkó Lenke

Szakmai munkáját gyógyszertári asszisztensjelöltként kezdte a rákosszentmihályi 1606 sz. gyógyszertárban. A gyógyszertár vezetője és oktató gyógyszerésze hatására tetszett meg neki a gyógyszertári munka, így felvételizett, majd elvégezte az egyetemet. Gyógyszerészként Budapesten, a Szervita téri, majd a Belváros Gyógyszertárban dolgozott 1981-1997 között. 1997-től az Országos Gyógyszerészeti Intézet inspektori munkatársa lett, 2019-ig nyugdíjba vonulásáig dolgozott ott.

Pályáját gyógyszertárban kezdte, ahol a privatizáció során a gyógyszertár résztulajdonosa lett. Gyógyszertári munkája során államvizsgás gyógyszerészek, valamint gyógyszertári asszisztensek képzésében, oktatásában aktívan részt vett. 1997-től az OGYI munkatársa lett, ahol inspektorként a gyógyszer-nagykereskedelmi cégek ellenőrzése volt a fő feladata. 2019-től az MGYK Budapesti Szervezete Felügyelő Bizottságának tagja. Itt is, mint korábbi hatósági munkája megszokott lelkiismeretes és részletekbe merülő alapossággal tett eleget ellenőrző kötelezettségének.

Iványiné dr. Cseh Ibolya

1980-ban diplomázott a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Rövid közforgalmú patikai gyakorlat után 1981-től 1988-ig a Szegedi Orvostudmányi Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján a peptid munkacsoport tagjaként végzett kutatómunkát. 1986-ban szerzett gyógyszerhatástanból szakvizsgát, majd 1988-tól a Szegedi Egyetem gyógyszertárában szakgyógyszerészként dolgozott. 1992-1994- között az Amerikai Egyesült Államokban, Pittsburgh egyes klinikáin önkéntes gyógyszerészként szerzett tapasztalatokat. Hazatérése után, 1996-2000 között a Szegedi Orvostudományi Egyetem intézetvezető főgyógyszerésze lett. 2011-től a budapesti Szent János, majd a Szent János Kórház és az Észak-budai Egyesített Kórház főgyógyszerésze volt. 2013-tól a kórházak szétválása után a budapesti Szent Margit Kórház főgyógyszerészi tisztét látja el jelenleg is.

2003-tól a Semmelweis Egyetem Kiváló Oktató Gyógyszerésze címet nyerte el. Második szakvizsgáját a kórházi-klinikai gyógyszerészetből 2004-ben szerezte. 2022-ben gyógyszerész-szakközgazdász egyetemi végzettséget szerzett.

Pályája kezdetétől elkötelezett híve a klinikai gyógyszerészetben történő szerepvállalás hangsúlyozásának. 2014-2015 között három ciklusban volt a Kórházi-Klinikai Szakmai Kollégium és az MGYT-KGYSZ vezetőségének a tagja, majd a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Szervezet vezetőségi tagja, jelenleg is a Felügyelő Bizottság elnöke. Több mint 40 éves munkássága alatt mindvégig a kórházi gyógyszerészek szerepének erősítését, az utánpótlás biztosítását szorgalmazta.

 

Kiváló Gyógyszerészi Gondozási Díj

A Kiváló Gyógyszerészi Gondozási Díj az Egis Gyógyszergyár Zrt. támogatásával kerül átadásra. A díj pályázat útján nyerhető el, a pályázatok értékelését a Területi Elnökök Értekezlete végzi. A díjakat az Egis  kormánykapcsolatokért felelős igazgatója, dr. Újfalussy Gyögyné és belkereskedelmi igazgatója,Tóth Róbert, valamint dr. Nyíri László, a TEÉ elnöke adta át.

1. helyezett: dr. Zelei Annamária, a budapesti Gazdagréti Gyógyszertár gyógyszerésze 

kkkkkk

 

2. helyezett: Polgárné dr. Monek Zsuzsanna, a szombathelyi Fekete Sas gyógyszertár gyógyszerésze

 

3. helyezett: dr. Magyar Tímea, a kistelki Kígyó Gyógyszertár gyógyszerésze

 

Kiváló Gyógyszertári Asszisztens Díj

 A Kiváló Gyógyszerészi Asszisztensi Díj az Egis Gyógyszergyár Zrt. támogatásával kerül átadásra. A díj pályázat útján nyerhető el, a pályázatok értékelését a Területi Elnökök Értekezlete végzi. A díjakat az Egis  kormánykapcsolatokért felelős igazgatója, dr. Újfalussy Gyögyné és belkereskedelmi igazgatója,Tóth Róbert, valamint dr. Nyíri László, a TEÉ elnökeadta át.

Bozsik-Gyenes Nikoletta, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet gyógyszertára szakasszisztense

 

Horváth Imréné, a nagycenki a Ezüsthárs gyógyszertár szakasszisztense

 

Szabó Nándorné, a  miskolci Szent Rókus gyógyszertár szakasszisztense

 

mgyk.gyh
Fotó: dr. Nagy Vilmos

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél