Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. október 03.
Karikó Katalin Nobel-díjas!

Karikó Katalin Nobel-díjas - mta.hu
A 2023-as orvosi-élettani Nobel-díjat Karikó Katalin és Drew Weissman kapták megosztva biokémiai felfedezéseikért, amelyek lehetővé tették egy hatékony mRNS-alapú vakcina kifejlesztését a COVID-19 ellen... tovább.

Örömünnep az SZTE-n: Karikó Katalin Nobel-díjas lett - u-szeged.hu
Sajtónyilvános eseményen, az újságírókkal közösen várta a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj bejelentését a Szegedi Tudományegyetem vezetősége 2023. október 2-án, az egyetem központi épületében. Az SZTE kutatóprofesszorát, Karikó Katalint évek óta az esélyesek között tartották számon, és idén meg is kapta a tudományos világ legjelentősebb elismerését. A Szegedi Tudományegyetem élőben kapcsolta az SZTE történetének második Nobel-díjasát, Amerikából... tovább.

Karikó Katalin: sokéves kutatás vezetett az mRNS vakcina kifejlesztéséhez - infostart.hu
Az új magyar Nobel-díjas a Pennsylvania Egyetemen tudós társával, Drew Weissman-nel tartott online sajtótájékoztatót... tovább.

Karikó Katalin a 16. magyar Nobel-díjas - index.hu
Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissman az mRNS-oltóanyagok kifejlesztéséért megkapták a legrangosabb tudományos díjat. Karikó Katalin az Egyesült Államokban élő magyar biokémikus, a Pennsylvaniai Egyetem orvosi karának adjunktusa. Drew Weissmannal együtt dolgozták ki és szabadalmaztatták a módosított nukleozidokat tartalmazó mRNS terápiás alkalmazását... tovább.

Karikó Katalin: A legfontosabb, hogy örömmel végezzük a munkánkat - index.hu
Régóta várt sikert hozott 2023 első Nobel-díj-bejelentése, miszerint Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak ítélték az élettani és orvosi Nobel-díjat az mRNS-technológia kifejlesztéséért. A magyar biokémikus a hír kézhezvétele után elsőként újságíróknak és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) vezetőinek beszélt... tovább.

Történelmi pillanat: Karikó Katalin megkapta a Nobel-díjat - vg.hu
Karikó Katalint többször is esélyesnek tartották az orvosi-élettani és a kémiai Nobel-díjra. A Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezésért kapta meg megosztva... tovább.

Karikó Katalin a Nobel-díjról: Édesanyám minden évben abban bízott, hogy az én nevemet olvassák be - origo.hu
... Az mRNS-vakcinák fejlesztésének lenyűgöző rugalmassága és sebessége megnyitotta az utat az új technológia előtt ahhoz, hogy más fertőző betegségek ellen is alkalmazzák. A jövőben terápiás fehérjék célba juttatásához és bizonyos ráktípusok kezeléséhez is használható lehet - mutatnak rá a Nobel-bizottság közleményében... tovább.

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél