Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2019. november 14.
Két kamarai ciklus találkozásánál – a IX. Gyógyszerész Köztestületi Napok elé

Két kamarai ciklus találkozásánál – a IX. Gyógyszerész Köztestületi Napok eléAz idei Gyógyszerész Köztestületi Napok technikai hátterét ismét a Békéshelp Kft. biztosítja. A szervezési kérdésekről dr. Sándor Csabát, a non-profit cég ügyvezetőjét kérdeztük.

 

 A Békéshelp Kft. idén negyedszer szervezi az összejövetelt, de ez az első alkalom, hogy tisztújító küldöttközgyűlés is lesz. Milyen új feladatokat jelent ez számukra?

– A korábban is végzett technikai feladatok – amelyek számlázással, szállásfoglalással, helyszínbiztosítással stb. kapcsolatosak – mellett a Magyar Gyógyszerészi Kamarával még szorosabban fogunk együttműködni, hiszen meg kell teremteni a választások technikai feltételeit is.

– A helyszín ismét Budapest, és az időpont is a szokásos, december eleje…

– Valóban, ugyanis az elnökség úgy döntött, hogy a Gyógyszerész Köztestületi Napok minden alkalommal Budapesten kerüljenek megrendezésre. Ennek nyilvánvaló oka a főváros központi elhelyezkedése, ami kiváló lehetőséget nyújt a megközelítésre közúton,  vasúton egyaránt. Az időponttal kapcsolatban tudjuk, hogy ez a szombat munkanap, de kötött volt a kamarai ciklus és ezen a hétvégén új választásokat kell tartani. Minden szervezés során az a cél vezérel minket, hogy lehetőség szerint a lehető legkevesebb időt kelljen távol tölteni a kollégáknak a gyógyszertáraiktól és a vasárnapjuk is szabad maradjon, ezért idén is csütörtökre, péntekre és szombatra szerveztük a rendezvényt.

– Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a költségtakarékosságra nagy hangsúlyt helyeztek. Az idén milyen kedvezményekben részesülhetnek a kollégák?

– Igaz, nem a bevétel motivál minket, de a költségek fedezését szem előtt kell tartanunk, így idén is próbáltuk optimalizálni a kiadásokat. Sajnos az évről évre emelkedő árakat mi sem hagyhatjuk figyelmen kívül, de a fő alapelvünk mindig az, hogy vannak kiemelt csoportok, így a már munkát nem végző nyugdíjas kollégák, akik ismét ingyenesen vehetnek részt a konferencián. Mivel tudnunk kell a résztvevők pontos létszámát – regisztrációhoz kötöttük a jelenlétüket. A következő generáció gyógyszerészeiről, a fiatal kollégákról se felejtkeztünk meg, hiszen célunk, hogy minél inkább bevonjuk őket a kamarai munkába – ezért a 35 év alatti gyógyszerészeknek 50 százalékos kedvezményt biztosítunk a regisztrációs költségekből.

– A megyei szervezet vezetőinek idén is jár a kedvezményes regisztráció?

– Különleges lesz ez az alkalom, hiszen az újonnan megválasztott megyei vezetők először találkozhatnak, cserélhetnek gondolatokat az országos szervezet vezetőivel, nekik már csütörtökön elkezdődik a rendezvény. Mivel a megyei szervezetek elnökeinek, alelnökeinek, a felügyelő és az etikai bizottságok elnökeinek, illetve az ifjúsági referenseknek a részvételét elengedhetetlennek tarjuk, így kedvezményes regisztrációt biztosítunk megyénként öt kollégának: az egyéni regisztrációnál kedvezményesebben vehetnek részt a rendezvényen.

– Lesz-e most is lehetőség a feszített munka utáni kikapcsolódásra? Megismétlődik-e a korábbi összejövetelek nagy sikert aratott borvacsorája?

– Idén is lesz társasági program. Kicsit szakítunk a hagyománnyal és egy rövid buszos út után hazánk egyik hungaricumának, az Unicumnak előállításával ismerkedhetünk meg a Zwack Házban. Ezt követően adózunk kulináris élvezeteknek is. Ezzel a programmal próbálunk utalni a XXVI. Országos Gyógyszerészbálra is, amelyet 2020. február 8-án a Hotel Marriottban tartunk. A bál tematikája ezúttal a hungaricumok bemutatása lesz, amelyet megpróbálunk mind a gasztronómiai választékban, mind pedig a báli műsor összeállításában is érzékeltetni.

– Úgy tűnik, a Kamara különböző rendezvényeire egyre többen látogatnak el, említhetem például az idei gyógyszerészbált. Mit gondol, ez a tendencia most is folytatódik?

– Reményeim szerint a kollégák látják, érzik, hogy egyre jobb közösséget próbálunk kovácsolni a rendezvényeken. Szeretnénk megköszönni, hogy eddigi megjelenésükkel támogatták a munkánkat, és bízunk abban, hogy tovább tudunk haladni a megkezdett úton – mi szervezők egyre jobb szervezéssel, a kollégák pedig egyre aktívabb részvétellel.

Kérem a kollégákat, használják regisztrációkor a Kamara honlapján található on-line jelentkezési lehetőséget!

mgyk.gyh

Címlap: A 2018-as GYKTN plenáris ülése, előadó prof. dr. Horváth Ildikó, az EMMI államtitkára

2018-2020 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA