Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. október 05.
Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

Süveges Gergő, az MTVA munkatársa kommunikációs tréninget tartott október 4-én a Kamara vezetőinek a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban.

Tavaly augusztusban az érdeklődő országos és területi kamarai vezetőknek, illetve a Kommunikációs Bizottság tagjainak már lehetőségük nyílt arra, hogy Süveges Gergő vezetésével betekintést nyerhessenek a nyilvános szerepléssel járó fontosabb kérdésekbe.  Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinekAz akkori összejövetel sikerét jelzi, hogy a részvevők egyhangúlag annak a véleményüknek adtak hangot, hogy szükség lenne a tréning folytatására. Erre október 4-én került sor a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban.

Dr. Hankó Zoltán köszöntő szavai után Süveges Gergő újságíró, kommunikációs tréner, coach üdvözölte a részvevőket, majd rövid bemutatkozása következett. Mint mondta, 25 éve a közmédia munkatársa, e mellett tréningeket tart, de kitért  egyéb munkáira is.  „Miről szeretnétek elsősorban hallani?” – tette fel a kérdést, majd sorolta azokat a témákat, amelyek közül a részvevők kiválaszthatták az őket leginkább érdeklő kérdéseket. Így végül három fő kérdéskör köré csoportosultak a témák.

Az első blokkban azt járták körbe, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen.  Süveges Gergő ehhez három alapelvet emelt ki: Ismerd! Szeresd! Támogatasd! Az interaktív tréning a hallgatóság aktív részvételével folyt, személyes tapasztalataik alapján elemezték, miért fontos a munkatársat, beosztottat, a másik embert stb. megismerni, szeretni (nem érzelmi értelemben) és támogatni. Hangsúlyoztak, e három alapelv összetartozik, a jó vezető nem választhatja szét azokat.

A részvevők döntése alapján a második részben az asszertív kommunikáció kérdéseit vették górcső alá. Miért érdemes asszertívnak lenni? Hogyan tudom a saját kommunikációmat jobbá tenni? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ. Tették ezt úgy, hogy négyfős csoportokat alkottak, és egy elképzelt szituáció segítségével szemléltették az asszertív kommunikáció lényegét, fontosságát, illetve elmaradásának lehetséges következményeit.

 A harmadik blokkban a nyilvános szerepléssel járó tudnivalók kerültek fókuszba.  Süveges Gergő részletezte mindazokat a teendőek, amik egy interjúalanyra várnak a beszélgetés előtt, illetve az interjú alatt.  Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinekIsmertette azokat a szempontokat, amelyekkel az interjú alanyának tisztában kell lennie miután megtörtént a felkérés: milyen médiumról van szó, ki a riporter, élő adásban hangzik-e el a beszélgetés, mi a fő téma stb. A résztvevők nemcsak a riporter szándékaival és mozgásterével, hanem az interjú alanyának lehetőségeivel is megismerkedhettek. Az interaktív tréning interjúhelyzetek modellezésével folytatódott. A részvevők ötfős csoportokba tömörültek, majd mindegyik választott egy témát, amivel kapcsolatban aztán Süveges Gergő interjút a készített a csoport adott tagjával. Az interjúk elemzése komoly segítséget nyújtott a nyilvános szereplés mikéntjének megértésében.

A kifejezetten jó hangulatú tréning dr. Hankó Zoltán rövid értékelésével, illetve Süveges Gergő köszönő szavaival zárult.

mgyk.gyh
Fotó: dr. Nagy Vilmos

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 Kommunikációs tréning a Kamara vezetőinek

 

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél