Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. április 08.
Megmaradtak a korábbi irányelvek – a vándorgyűlés szervezési kérdéseiről beszélgettünk

Megmaradtak a korábbi irányelvek – a vándorgyűlés szervezési kérdéseiről beszélgettünkDr. Sándor Csabát, a konferenciát szervező Békéshelp Kft. ügyvezetőjét az idei összejövetel szervezési kérdéseiről kérdeztük.

– A COVID-pandémia miatt kimaradt három év a rendezvények sorából, ezt követően 2023-ban a vándorgyűlésre Bikalon került sor. Ezúttal Mezőkövesdre esett a választásuk. Miért?

– A Vándorgyűlés szervezése során igyekszünk betartani azt az általunk megalkotott szabályt, hogy a Duna két oldalán váltó rendszerben tartjuk a rendezvényeket, azaz, ha az egyik évben a Dunántúlon vagyunk (Bikal) a következő évi összejövetel a folyó másik oldalán levő térségben (Mezőkövesd) kerül megtartásra. Fontos szempont a jó megközelíthetőség, így idén is autópálya közelében leszünk. Próbáljuk megcélozni azokat a megyéket, ahol ettől a rendezvénytől az érintett megyék kamarai aktivitásának fennmaradását, esetleges javulását várjuk.

– Nem először szervez a Békéshelp Kft.  vándorgyűlést, minden bizonnyal komoly tapasztalattal rendelkeznek. Ez immáron már hányadik?

– Igen, a társaság már a XIII. vándorgyűlést szervezi, ebben az évben a Kamara rendezvényeit ismét mi bonyolítjuk le az elnökség döntése alapján. A Békéshelp Kft. célja minden esetben maradéktalanul megvalósítani a kamarai és a gyógyszerészi igényeket, amelyek egy rendezvény során felmerülhetnek. Minden bizonnyal a fő célt, hogy az elkövetkezendő időszak legfontosabb lépéseit meghatározzuk, teljesíteni fogja az idei konferencia is. Az idén kiállítók is lesznek a helyszínen, a résztvevők kipróbálhatják csütörtök és pénteki napon az elektromos MG autókat is.

– Mi a helyzet a jelentkezésekkel? A tavalyihoz hasonlóan idén is lesz lehetőség egyéni jelentkezésre?

– Igen, idén is biztosítottuk azt a lehetőséget, hogy a megyei szervezetek kedvezményesen regisztrálhassák tagjaikat, és nekik legyen lehetőségük először a részvétel biztosítására.

– Erre miért volt szükség?

– Azért, mert korábban párhuzamosan történtek a megyei és az egyéni regisztrációk, így nagyon sokszor duplán valósultak meg. Ez gondot jelentett, hiszen volt, hogy például valakinek vissza kellett utalnunk a befizetett összeget. Így, hogy megyék összegyűjtötték a jelentkezőket, nagymértékben hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Sőt, sok esetben ki is fizették a kollégáknak a részvételt, van, aki az egészet, a regisztrációs díjat, a szállást és az étkezését, mások például csak a regisztrációs díjat.

– Mi a helyzet a kedvezményekkel kapcsolatban? A korábbi rendezvényeken a gyógyszerészek egyes csoportjai komoly kedvezményt kaptak a részvételi díjból.

– Megmaradtak a korábbi irányelvek ezzel kapcsolatban. Támogatjuk a fiatal gyógyszerészek részvételét, nekik a regisztrációs díjnak a felét kell fizetniük, de a szép korú kollégáknak is nagyon kedvezményes lehetőséget biztosítunk.

– Mezőkövesden milyen társasági programok várják az érdeklődőket?

– Folytatjuk, amit elkezdtünk. Korábban is minden ilyen rendezvényen bemutattuk a vidék egy borászatát – vagy ha az adott vidéken nem volt, akkor a környéken kerestünk tovább. Idén a Bükki borvidékre látogatunk, így adott volt a lehetőség, hogy innen hívjunk meg borászt, péntek este a tibolddaróci Bóher pince boraival ismerkedhetnek meg a jelentkezők. A borokat a termelő, sommelier Dósa József hozza el. A kóstoló széles bemutatása a Bükki borvidék borainak. A pincészet büszkesége: Chardonnay 2021, mely a 2021. évi Bükki borvidéki borverseny legjobb fehér bora, és a Zenit 2021, amelyet 2022-ben az Egri érsek borának választottak. Azt est során Vihula Mihajlo gitárművész virtuóz gitárjátékát is élvezhetik mindazok, akik jelentkeztek.

Csütörtökön és pénteken este a vállalkozó szellemű kollégák a wellness részleg szolgáltatásait a 20 órai zárás után is igénybe vehetik, csütörtökön és pénteken is 22 óráig.

– Vannak-e olyanok, akik számára kötelező a részvétel?

– Az alapelvünk az, ami eddig is megvalósult, hogy a megyei elnököknek, alelnököknek, a felügyelő és etikai bizottságok elnökeinek a részvétele szinte kötelezőnek mondható. Nagyon szeretnénk azt is, hogy az Ifjúsági Állandó Bizottság tagjai minél nagyobb számban megjelennének. Ezért is kaptak a megyék kedvezményt a regisztrációkra.

Szeretettel várjuk kollégáinkat a XIII. vándorgyűlésre!

B. Zs.

A programtervezetet itt talája.

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél