Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. december 11.
Megválasztotta új vezetőit a Kamara - MGYK

Megválasztotta új vezetőit a Kamara és a küldöttek döntöttek a jövő évi tagdíjról

Megválasztotta új vezetőit a Kamara - MGYK

Az országos küldöttek


A Műegyetem dísztermében tartott küldöttközgyűlésen a 213 országos küldött közül 167 küldött volt jelen. Az ülés levezető elnöke dr.Horváth Tamás volt. A Himnusz elhangzása és a küldöttek köszöntése után dr.Zalai Károly főtitkár a vezetőség és a küldöttek nevében köszönte meg dr.Horváth Tamás elnöknek az alelnökként, majd elnökként végzett odaadó munkáját. Ezután dr.Zalai Károly előterjesztésében a 2012-es tagdíjakra vonatkozó előterjesztést fogadta el tartózkodás és ellenszavazat nélkül a küldöttközgyűlés. E szerint a kamarai tagdíj az idei második féléves tagdíjjal azonos. Éves mértéke 48 ezer Ft, melyből a 12 millió Ft/hó nettó forgalomnál alacsonyabb forgalmú gyógyszertár esetén a kedvezmény 25%, az alkalmazott gyógyszerészek tagdíjkedvezménye 50%, a nem egészségügyi tevékenységet folytató aktív gyógyszerészeké (önkéntes tagok) 75%, a jogfenntartói tagdíj 3600 Ft/év.   

A tisztújítás szavazógéppel történt. Elnöki pozíció betöltésére dr.Dinya Mariann, dr.Hankó Zoltán, dr.Hetényi László és dr.Samu Antal kapott jelölést. Dr.Dinya Mariann visszalépése miatt már csak hárman kerültek fel a jelölő listára, a jelöltek bemutatkozásakor pedig dr.Hetényi László is visszalépett azzal, hogy megválasztott budapesti elnökként vannak feladatai. A jelenlévő küldöttek 74,5%-ának szavazatával a küldöttközgyűlés dr.Hankó Zoltánt választotta a kamara elnökévé dr.Samu Antal ellenében. Az új alelnökök: dr.Bartus György, dr.Sándor Csaba és dr.Sohajda Attila. Főtitkár: dr.Zalai Károly. A küldöttek az elnökség tagjává (titkárrá) választották dr.Ádám Györgyöt, dr.Csapi Bencét, dr.Csóka Ildikót, dr.Fittler Andrást, dr.Gutay Tibort, dr.Kőhalmi Ákost, Magyarné dr.Pintér Gabriellát és dr.Vimláti Gábort.

A Felügyelő Bizottság elnöke prof.dr.Erős István, alelnöke dr.Csótó Mihály, tagjai: dr.Heitz József, dr.Kárpáti Zsófia, dr.Kóró András, dr.Sass Pál és dr.Torma Ádám.

Az Etikai Bizottság elnöke dr.Pintér László, alelnöke dr.Páll Irén. Tagjai: dr.Bodnár Tamás, dr.Fodor András, dr. Gaál Emese, dr.Halász Gergő, Hörömpőné dr.Nyiri Anikó, dr.Jánosi Gabriella, dr.Kresznovszki Miklós, Nagyné dr.Ambrus Ildikó, dr.Pál Éva, dr.Ujhelyi Gabriella és dr.Vajdáné dr.Zentai Györgyi.

Az Etikai Kollégium elnökévé prof.dr.Kata Mihályt, alelnökévé dr.Püspöki Emőkét választották a küldöttek.

A küldöttközgyűlés a Szózat eléneklésével ért véget. 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél