Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. december 08.
MGYK Aranyérme

A MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA ARANYÉRME

A magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenység, példaértékű aktivitású életmű elismeréseként adományozható. 2018-ban az Országos Elnökség a díjat Balog Zoltán volt emberi erőforrások miniszternek és Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsának ítélte oda.

 

Balog Zoltán volt emberi erőforrások miniszter

(A laudáció és Balog Zoltán köszönő szavai hamarosan olvashatóak lesznek honlapunkon.)

Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsa

Szarvadyné dr. Szentiványi Zsuzsa 1974-ben végzett a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Ezt követően a Chinoin Gyógyszervegyészeti Gyár gyógyszertechnológiai kutató részlegében helyezkedett el. Nyolc  évet töltött ott, közben szakvizsgát szerzett gyógyszertechnológiából, majd 1979-ben doktorált ugyanebből a témakörben. Dolgozott a Pharmafontana Galenusi laboratóriumában, ezt követően férjével hivatalból nyolc évre külföldre távozott.

1990 óta tagja a Magyar Gyógyszerészi Kamarának. 1997-ben tért vissza külföldről, ekkor a Magyar Gyógyszerész Kamara Budapesti Szervezete Hivatalának vezetője lett.

Az eltelt időszakban erejét, idejét nem kímélve dolgozott a Hivatal élén. Ezen idő alatt számtalan személyes kapcsolatot épített ki a budapesti gyógyszerészekkel, akik nemcsak kamarai ügyekkel és kérdésekkel keresték meg, hanem gyógyszerész szakmai és jogszabályi kérdésekkel is hozzá fordultak. A Budapesti Hivatalt gyógyszerészi információs központtá alakította. A budapesti gyógyszerészek a munkáját elismeréssel és szeretettel fogadták.

Segítette a bizottságok és az alapítványok munkáját. (Fővárosi Gyógyszerészekért Nyugdíjas Alapítvány, a Budapesti Gyógyszerészekért Alapítvány, valamint a Fiatal Gyógyszerészekért Alapítvány.)Részt vett az országos rendezvények feladataiban, ezzel segítette az Országos Hivatal munkáját 

2018-2023 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél