Őrizetben az Alma Patikák volt működtetője - MTI


BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói kedden őrizetbe vették a tulajdonos ügyvezetőt.

Őrizetbe vette a rendőrség az Alma Patikákat korábban létrehozó és működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét, Bálint István - közölte a Hungaropharma Zrt. az MTI-vel kedden. A gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat tavaly nyáron tett feljelentést hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek kedden este megerősítette: a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói kedden őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki B. Istvánt sikkasztás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Az Alma Patika hálózat 2007-ben jött létre. Gyógyszerszállítójuk a Hungaropharma Zrt. lett, amely egyrészt jelentős mennyiségű gyógyszert helyezett ki hosszú futamidőre, másrészt kezességet vállalt a beruházó által felvett nagy összegű hitelhez.

A Hungaropharma közleménye szerint a vállalat menedzsmentje 2009 tavaszától érzékelte, hogy Bálint István, az Alma Patikákat létrehozó cég ügyvezetője különféle üzleti és pénzügyi manőverekkel elvonja a Hungaropharma hatóköréből a hitelek fedezetéül szolgáló vagyont. A helyzet rendezésére vonatkozó tárgyalások nem vezettek eredményre, ez után tett feljelentést a Hungaropharma.

Szabó Ferenc, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója tavaly szeptemberben azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az Alma patikák hálózatát működtető cégeknek két és fél milliárd forint lejárt számlatartozásuk van a Hungaropharma felé, továbbá, hogy az Alma patikákat működtető társaság a MEG Zrt. nevű cégbe mentette át a patikák felszerelését és működési engedélyét.

Az Alma Patikák működtetését időközben átvette a Hungaropharma, amely lehetőséget nyújt a korábbi dolgozók tovább foglalkoztatására is.