Bonyodalmak a Szentlélek Gyógyszertár bezárása körül


A szombathelyi Szentlélek Gyógyszertár teljes belső berendezése műemléki oltalom alatt áll. A patika tavaly bezárt, a bérleményt üresen, kifestve kell(ene) átadni.

A patikaliberalizáció után Szombathelyen több mint tíz új gyógyszertárat nyitottak, vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy a város legrégebbi patikáját tavaly decemberben bezárták. A Szentlélek patikáról van szó, amely önkormányzati bérleményben üzemelt, és több mint huszonötmillió forint bérleti díjhátralékot halmozott fel.

Molnár Miklós, az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke lapunknak elmondta, hogy amikor megismerte a város és a patikát üzemeltető gazdasági társaság (Szentlélek Gyógyszertár Bt.) közötti levélváltásokat, már több mint 20 millió forint bérleti díjjal volt elmaradva a betéti társaság.

- Nem értem, miért nem lehetett korábban lépni ebben az ügyben. A bérlő mindvégig azt kérte a várostól, hogy mivel a patika fölötti lakásokra nincs szüksége, azokról lemond, így lehetne csökkenteni az ingatlan bérleti díját. Most ott áll üresen a bérlemény, a késedelmi kamatokkal 26 millió a bérlő tartozása, ráadásul a patika speciális berendezése miatt sem olyan egyszerű a bérleti szerződés felmondása.

http://vasnepe.hu/cimlapon/20100201_patika

Â